Weer een idee voor een fotoclub onderwerp

Ik ben eens bezig geweest met slimme objecten en slimme filters in Photoshop en dat is echt ideaal! Had er eerder meer mee moeten doen maar heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan! Het voordeel hiervan is dat je origineel sowieso bewaard blijft maar ook kun je de instellingen in je filter ook achteraf weer aanpassen, die blijven in het psd-bestand bewaard en zo kun je het resultaat heel gemakkelijk altijd weer aanpassen. Je kunt ook meerdere slimme filters aanbrengen, diverse filters in Photoshop fungeren als slim filter maar ook de plug-ins van Nik en van Topaz. Misschien een idee voor iemand om zich eens in te verdiepen, wellicht maak ik er zelf eens een beschrijving van, maar het is in ieder geval een leuk onderwerp om volgend seizoen eens mee te nemen. Ik blijf met het bestuur meedenken 🙂

Hieronder een paar voorbeelden die ik op deze manier gemaakt heb en ook zo weer aan kan passen en om dit blogje wat op te fleuren, het oog wil ook wat! Het is eigenlijk net als met die rook foto’s, met één psd-bestand kun je eindeloos variëren!

Op verzoek even de linkjes naar het betreffende onderwerp, daar staan de originelen ook bij.
http://digifotofan.nl/blog/?p=5134
http://digifotofan.nl/blog/?p=5103

Dat is met Nik software gedaan maar het kan ook met diverse Photoshop filters, die van Topaz en meer.

2 gedachten over “Weer een idee voor een fotoclub onderwerp

 • 14/11/2011 om 10:44
  Permalink

  Prachtige foto’s Joke, hier hou ik van misschien is het nog leuker als je de orginele foto’s er bij doet zodat je het verschil kan zien.
  Ik wil me er ook wel in verdiepen.

  Groetjes………….Lidy

  Beantwoorden
  • 14/11/2011 om 11:25
   Permalink

   Hoi Lidy,

   Zie mijn eigen blog, daar staan de originelen erbij, die van de club wil ik niet vol pompen met nog meer van mijn foto’s, heb ik mijn eigen blog voor. Had de link er ff bij moeten zetten, zal ik alsnog doen. Zie http://digifotofan.nl/blog

   Groetjes, Joke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.