Vrij onderwerp Sandra’s eigen antwoorden en foto’s

 1. Wat was je eerste eigen camera?
  Mijn eerste cameraatje heb ik van een “nep” tante gekregen. Een oud toestelletje waar nog van die vierkante losse flitsblokje opgezet moesten worden, vraag me niet naar de naam. En waar het dingetje gebleven is, is een nog grotere vraag.
  De eerste camera die ik kocht was een compact camera van Ricoh met ingebouwde flitser. Bij de V&D in een rood hoesje, ik zie het nog zo voor me. Ik was toen volgens mij een jaar of 17.
  Ik weet nog dat ik super trots was dat mijn vakantiefoto’s mooier waren dan de foto’s van mijn ouders (zou het fotograferen er toen al een beetje ingezeten hebben.
 2. Waar maak je de meeste foto’s van?
  De meeste foto’s maak ik van de natuur en de omgeving om mij heen.
  Alhoewel op dit moment onze Brits korthaar Bink mijn favoriete foto onderwerp is, er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen foto van hem maak.
 3. Maak je foto’s met je smartphone en met welke app bewerk je deze?
  De foto’s die ik met mijn smartphone maak zijn voornamelijk van Bink. Een telefoon is sneller gepakt dan een camera heb ik altijd standby.
  Soms maak ik foto’s van de ingrediënten en het de maaltijd die ik klaar heb gemaakt om deze bij een recept op mijn receptenblog te plaatsen.
  Omdat ik eigenlijk niet tevreden ben over de kwaliteit van de foto’s bewerk ik ze verder niet en gebruik ik ze alleen voor Facebook of Instagram. Bij Instagram wil ik die bewerkingsapp nog wel eens gebruiken.
 4. Hoe deel jij je foto’s met de buiten wereld?
  Ik deel mijn foto’s op het moment voornamelijk via Flickr.
  Maar schrijf er dan ook gelijk een blogje je over op mijn weblog.
  Als ik op Flickr foto’s plaats of een weblog berichtje publiceer, komt er automatisch ook een berichtje op Facebook te staan.
  Op Instagram deel ik eigenlijk alleen foto’s die ik met mijn mobiel gemaakt heb, maar ben daar niet zo heel erg actief.
  Net zoals Pinterest, ik wil daar ook wel mijn foto’s delen, maar dit medium vergeet ik eigenlijk vaak. Ik gebruik dit meer voor het verzamelen van fotografie tips, Photoshop tips recepten ed.
  Flickr: flickr.com/photos/savofotografie
  Weblog: savofotografie.wordpress.com
  Pinterest: pinterest.com/SavoSandraO ja,  dan hebben we ook nog 500px. Hier komen echt de meest prachtige foto’s aan je voorbij! Ik zou daar wel wat actiever willen zijn, maar moet eerst maar eens goed uitpluizen hoe dat het daar werkt. En tijd, dat wil ik ook hebben. Ik kom er vaak niet eens aan toe om mijn foto’s door de bewerking te halen, laat staan om al die fotografie pagina’s bij te houden. De meeste foto’s staan dus ook gewoon braaf op mijn vaste schijf te wachten totdat ik er iets mee doe  🙂
 5. Aan welke fotografie tip heb je het meeste gehad?
  De beste tip die ik gehad heb is denk ik oefenen. Gelukkig zitten we in het digitale tijdperk dus kunnen we ook veel oefenen en hoef je niet op je rolletje te besparen. Al denk ik wel eens, dat er in de analoge tijdperk nagedacht werd voordat de ontspan knop werd ingedrukt. Je wilde toen zoveel mogelijk in één keer de juiste foto maken en je rolletje was maar max 36 foto’s.
  Ik ben geen lezer over fotografie, ik blader wel eens wat door een fotoblad ofzo, maar de manier waarop ik fotografeer heb ik voornamelijk van tips die ik van andere heb gekregen en door het gewoon te doen.
  Een tip die ik heb gekregen in het analoge tijdperk en soms nog wel eens gebruik is het maken van een fotokader met je vingers.
  Een stuk landschap is vaak erg mooi om zo te zien, maar komt niet altijd even mooi uit als het ingekaderd wordt. Maak daarom eerst een kader met je vingers en bepaal zo je compositie. Pak daarna je camera, stel je diafragma en sluitertijd in en druk dan pas op de ontspanknop.
 6. Welke tip zou je een andere fotograaf willen geven of is dat dezelfde tip als jij ooit gehad hebt?
  Eigenlijk dezelfde tips die ik ook gehad heb, waar ik nog iets aan toe wil voegen.
  Als je meer met je foto’s wilt doen, fotografeer dan in RAW dit bied veel meer mogelijkheden dan JPG.
  Voor de beginnende fotograaf wil ik zeggen: als je geen tijd in het ontdekken van een spiegelreflexcamera wilt besteden en geen cursus o.i.d. wilt volgen, koop dan geen spiegelreflex. Zo zonde om deze toch wel dure camera’s alleen op de automatische stand te gebruiken.
  Koop dan een compact camera, waar je vaak met 1 druk op de knop ook hele mooie foto’s mee kunt maken. Beter voor je portemonnee ook :-)Het gaat niet om de apparatuur, maar om de fotograaf.
 7. Welke foto wil jij nog een keer maken?
  – Een zwaan in zijn landing (je weet wel die KLM reclame). Maar met een vliegende zwaan ben ik ook al blij, maar dan met een mooie natuurlijke achtergrond
  – Een olifanten kudde in het wild, het liefst met kleintjes erbij.
  – En dan natuurlijk bij een waterpoel waar ze met z’n allen in aan het spelen zijn 🙂
  – Straatfoto’s, daar wil ik mij komend jaar toch meer mee bezig houden en eigen maken.
  – De foto die ik nog een keer wil maken is in de regen als een man nietsvermoedend wachten langs de kant van de weg staat te wachten voor het oversteken en dan wordt overspoeld met regenwater omdat ene auto door een plas heen rijd. Zie je het plaatje al voor je??
  – Je ziet zulke mooie foto’s van nestjes met kittens op de meest leuke wijze gefotografeerd. Ooit wil ik ook nog eens zo’n mooie zwijmel foto maken.
 8. Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
  Dit is één van mijn favoriete foto’s. Het is al een oudje, één uit 2007.
  Gemaakt op een zomer avond, op een van mijn wandelingen langs het strand toen we nog een seizoens plaats op de camping in Sint Maarten hadden.
  Ik ben gek op de zee!
  Deze foto laat zien wat de zee voor mij betekend oa. Onstuimigheid, vrijheid, rust. Op het strand, wandelend en kijkend naar de zee kan ik echt even helemaal bij komen. Het liefste ben ik daar als het lekker flink waait, zodat ik letterlijk uit kan waaien.
  Fotograferen wordt dan soms wat lastig helaas.
  De zee is het enige wat ik mis aan mijn geboortestad en vind het zo jammer dat we dat hier in of vlak bij mijn woonplaats niet hebben.
 9. Op welke plek wil je ooit nog eens foto’s maken?
  Zo dat is een heel lijstje ben ik bang, om er een aantal uit te pikken:
  – Antarctica (ben bang dat dat nooit gaat gebeuren)
  – Marokko, dat land lijkt mij zo kleurrijk
  – New York, ik ben er al eens geweest, maar zou er nog wel terug willen en dan alleen om te fotograferen
  – Een verlaten schoolgebouw oid waar nog een gedeelte van het interieur aanwezig is. Het liefst ook nog boeken en schriftjes, (Urban fotografie).

De favoriete foto’s van Sandra

Na weken de wacht houden in de tuin, mooi plaatjes kunnen amen van een pimpelmees met jongen
Na weken de wacht houden in de tuin, mooi plaatjes kunnen amen van een pimpelmees met jongen

 

De eerste mooie zwijmel foto met kittens
De eerste mooie zwijmel foto met kittens

 

Bink, soms geen kat maar een stokpaardje
Bink, soms geen kat maar een stokpaardje

 

Klaprozen, de zomer begint!
Klaprozen, de zomer begint!

 

New York, the City I love
New York, the City I love

Sandra

Klein verzoekje

Het is prima als er meer blogjes n.a.v. dit vrije onderwerp van Sandra worden aangeleverd, ook als wij er niet zijn maar graag als volgt aanleveren:

 1. Foto’s met de langste kant 1000 pixels (niet groter).
 2. Foto’s met als naam je naamoo1, jenaam 002 enz.
 3. Tekst in een Worddocument NIET in een tabel, dan moet ik alles apart per vraag kopiëren naar het weblog. Dus graag gewoon vragen en antwoorden onder elkaar zoals je ze hier ziet. Dan is het ook onderweg een fluitje van een cent op ze te plaatsen. Het mag natuurlijk ook in de vorm van een verhaaltje zoals ik gedaan heb.
 4. Alles in onze Dropbox zetten en mij een berichtje sturen.

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.