Vrij onderwerp Sandra: Blog van Joke n.a.v. de vragen

Mijn eerste camera was een Agfa Isoly I, een erfstuk van mijn broer. Analoog heb ik jaren met twee Yashica camera’s gewerkt en later met een Canon Eos. De eerste digitale camera was de Sony DSC-S75, eind 2000 gekocht voor het lieve sommetje van 2500 gulden! Vervolgens nog diverse digitale spiegelreflex camera’s gehad en sinds kort overgestapt op een systeemcamera, de Fujifilm X-T1.

Mijn favoriete foto onderwerpen zijn er eigenlijk heel wat, maar echt favoriet zijn landschap en natuur.

Zo af en toe maak ik ook foto’s met mijn smartphone, ik bewerk ze niet, voorheen deed ik dat via Instagram maar dat doe ik eigenlijk nooit meer. Ik maak ze voornamelijk om bijvoorbeeld op Facebook te delen omdat dit via de telefoon zo lekker makkelijk gaat.

Ik deel mijn foto’s ook graag met de buitenwereld via mijn websites, Flickr en 500px, zie de links hieronder:

 1. www.digifotofan.nl
 2. www.aussiroo.nl
 3. https://www.flickr.com/photos/jokebeersblom/
 4. https://500px.com/JokeBeers-Blom

 

De beste fotografietip die ik ooit gehad heb is dat je moet leren kijken om het te zien om het zo maar te zeggen. Het zien is belangrijker dan de techniek maar het is wel erg handig als je dat ook onder de knie hebt. Ik zou beginnende fotografen de tip willen geven om goed om zich heen te kijken, ook op kleine dingen te laten zoals bijvoorbeeld oude troep, heel veel dingen zijn zo enorm fotogeniek, als je ze maar ziet!

De vraag op welke plek ik nog eens foto’s zou willen maken is een leuke, dat zijn er teveel om op te noemen! Antarctica is waarschijnlijk een utopie maar ik zou graag in Zuid-Afrika en/of Namibië willen fotograferen, IJsland, Lofoten in de winter (in de zomer zullen we er nog weleens heen gaan), Amerika, Nieuw Zeeland en natuurlijk mijn geliefde Australië. Welke foto ik nog eens zou willen maken sluit hier mooi op aan maar is moeilijk, het zijn er zoveel, een droom zijn dus koningspinguïns op Antarctica, dat lijkt me zo verschrikkelijk gaaf! Maar ook olifanten in Afrika, ijsberen in het wild, nog veel meer mooie landschappen. Maar wat ik ook super zou vinden is zo’n foto die je wel in drankreclames ziet, het moment dat het in een glas met ijs klettert, ik heb het wel geprobeerd met een grappig resultaat maar ook niet meer dan dat.
Urban fotografie wil ik ook zeker nog eens doen, oude verlaten gebouwen waar de tand des tijds aan knaagt maar waar het vaak net is of met zo vertrokken is en nooit meer is terug gekomen, heel fascinerend vind ik dat. Ik heb al eens rond gestruind in een verlaten fabriek in Zuid-Frankrijk en dat was echt  schitterend!

Joke

Mijn favoriete foto’s van dit moment

Die kleine kangoeroe op het strand bij Hans te bedelen met dat vragende koppie is momenteel echt mijn favoriet!
Die kleine kangoeroe op het strand bij Hans te bedelen met dat vragende koppie is momenteel echt mijn favoriet!

 

De eerste goede foto die ik van de Melkweg heb kunnen maken, ben ik echt blij mee!
De eerste goede foto die ik van de Melkweg heb kunnen maken, ben ik echt blij mee!

 

Edelhert in de bronsttijd, een foto waar ik heel erg blij mee was en nog ben
Edelhert in de bronsttijd, een foto waar ik heel erg blij mee was en nog ben

 

005
Een collage van de leukste foto’s die ik van mijn drie boefjes gemaakt heb, helaas leven ze niet meer maar dit was een apart stel!

 

032a
Mijn huidige twee boefjes in een collage, ze zijn niet makkelijk te fotograferen omdat ze nooit stil zitten maar af en toe lukt het 🙂

Sandra, de volgende verwacht ik van jou 🙂

2 gedachten over “Vrij onderwerp Sandra: Blog van Joke n.a.v. de vragen

 • 29/04/2015 om 08:27
  Permalink

  Leuk om je verhaal te lezen. Ik heb mijn verhaal naar jou toegestuurd. Het idee van Sandra is heel leuk!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.