Vrij onderwerp Sandra: Antwoorden van Elly n.a.v. de vragen

Hier de door Elly beantwoorde vragen, zo mag het ook, een verhaaltje maken zoals ik gedaan heb kan natuurlijk ook!

1)      Wat was je eerste eigen camera?
Ik kan me niet herinneren van welk merk mijn eerste toestel was. Ik heb het toestel lang gehad, het was een half-kleinbeeld camera. Mijn eerste DSRL was de Canon 1000D, daarna de 450D, toen de 7D en nu heb ik de 70D en 100D.

2)      Waar maak je de meeste foto’s van?
Ik maak veel natuurfoto’s en ben ook dol op dieren fotograferen. In mijn studiootje maak ik het meest foto’s van bloemen met de macrolens. Dat de 70D een kantelscherm heeft en touchscreen is ideaal. Dat werkt helemaal geweldig!

3)      Maak je foto’s met je smartphone en met welke app bewerk je deze?
Met mijn telefoon maak ik bijna geen foto’s. Ik denk er nooit aan en heb de telefoon vaak niet bij me.

4)      Hoe deel jij je foto’s met de buiten wereld?
Mijn foto’s publiceer ik op mijn weblog, 500PX.com  en op Flickr.
https://ellyvanveen.wordpress.com/
https://500px.com/EllyvanVeen
https://www.flickr.com/photos/ellyvveen/

5)      Aan welke fotografie tip heb je het meeste gehad?
Ik heb niet echt een fotograietip gehad waar ik veel aan heb gehad. Door het  volgen van 3 cursussen ( basis, vervolg en creatieve) bij Welman heb ik ontzettend veel geleerd. Dit is ontzettend goed besteed geld geweest. In het begin dacht ik dat ik het nooit zou leren maar met de goede basis en heel veel oefenen gaat het steeds beter. En ik leer nog steeds bij.

6)      Welke tip zou je een andere fotograaf willen geven of is dat dezelfde tip als jij ooit gehad hebt?
Mijn tip is : Volg een goede basiscursus. Hier leer je zoveel van. En volg workshops. In het veld en op locatie leer je het meest. Ik heb er diverse gevolgd en heb er nog steeds veel plezier van.

7)      Op welke plek wil je ooit nog eens foto’s maken?
Mijn wens, al jaren lang, is ooit op de Zuidpool te mogen fotograferen….. Ik hoop ooit het Noorderlicht te mogen fotograferen, dat kleurenspel heb ik ooit in minimale vorm gezien aan de hemel en ik vond het zo mooi. Hopelijk gaat mijn droom deze winter in vervulling.

8)      Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Mijn favoriete foto ( zie hierboven) is de foto gemaakt op een septemberdag langs het IJsselmeer. Op deze foto staat alles waar ik van hou: Mijn woonomgeving, het Markermeer en de prachtige Hollandse luchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.