Vooruitblik op het seizoen 2017 – 2018

Ik had dit graag meegenomen in de evaluatie van dit afgelopen seizoen maar dat is er niet van gekomen dus een apart blogje met wat gedachten hierover. Het programma is bij iedereen bekend en staat ook op deze site, je kunt het downloaden en eventueel meenemen op vakantie of gewoon in de fototas! Klik op de link om het te downloaden, Programma 17 – 18

Ik denk dat het goed is als we de lat voor onszelf iets hoger gaan leggen met andere woorden dat we echt kritisch zijn over de foto’s die we insturen, kritisch op onszelf zijn dus. Neem de tijd bij het maken van de foto’s, kijk goed, probeer diverse standpunten, breng ook variatie aan in je project.

Ook met het beoordelen van elkaars foto’s denk ik dat het goed is als we allemaal kort zeggen wat we van een getoonde foto vinden. Smaken zullen altijd verschillen maar het zijn nu elke keer een paar mensen die dingen aandragen en ik denk dat we per foto gewoon het hele rondje even snel langs moeten gaan. En bij kritiek niet in de verdediging schieten, dat is vaak moeilijk weet ik uit eigen ervaring maar het is altijd goed bedoeld en een ander kan anders over een foto denken dat wijzelf. En misschien is het handig als we voor onszelf de tips die we krijgen noteren en ook in de praktijk brengen. Van elkaar kunnen we leren en als je dat per foto opschrijft kun je dat thuis eens laten bezinken en kijken of je er daadwerkelijk iets voor jezelf mee kunt. Tevens denk ik dat het goed is dat er gevraagd wordt waarom juist die foto ingezonden is, dat kan om diverse redenen zijn ook omdat je ‘m zelf gewoon zo leuk vindt om maar wat te noemen maar het kan ook zijn dat je zelf niet echt tevreden bent en van de anderen zou willen weten hoe je wel voor elkaar zou kunnen krijgen wat je wilt.

Het lijkt mij goed om stapje voor stapje de lat iets hoger te gaan leggen, dat is voor ons allemaal leerzaam en daarvoor zijn we ook met elkaar bezig.

Verder is het mogelijk dat er nog een nieuw lid bijkomt, ik weet twee mensen, beiden goede fotografen die mogelijk belangstelling hebben. Dat wordt nog vervolgd want het is nog lang niet zeker of het doorgaat.

De gegevens voor de contributie zet ik op onze Facebook pagina, daar kunnen toch alleen de leden kijken, met het verzoek deze over te maken.

Ik hoor graag van jullie wat jullie van het bovenstaande vinden, ik denk zelf dat het leuker voor onszelf is als we de lat wat hoger leggen en elkaar zodoende meer uitdagen! De inzendingen hoeven niet altijd perfect te zijn, we leren van onze fouten maar het is wel goed om wel kritisch te zijn op onze eigen inzendingen, als je zelf niet helemaal tevreden bent gewoon een nieuwe poging wagen! Ik zie uit naar jullie reacties hierop!

Joke

Een gedachte over “Vooruitblik op het seizoen 2017 – 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.