Vervolg vooruitblik volgend seizoen

Naar aanleiding van deze blogpost zijn er een aantal reacties gekomen en na alles te hebben samengevoegd kom ik voor volgend seizoen op het onderstaande v.w.b. de foto’s die we aanleveren en over het beoordelen hiervan. Iedereen die geregeerd heeft geeft aan het er mee eens te zijn dat we de lat wat hoger gaan leggen zodat we niet in het gebruikelijke gezapige blijven hangen. En laten we nu eens echt proberen die goede voornemens niet weg te laten zakken maar elkaar er op te wijzen als het wel weer zo lijkt te gaan. Ik zal zelf ook zeker proberen hier continu op te letten.

Tips voor het fotograferen van de opdrachten

 1. Neem de tijd bij het maken van de foto’s.
 2. Kijk goed, probeer, diverse standpunten, visualiseer de uitsnede.
 3. Breng variatie aan in je project.
 4. Wees kritisch op de foto’s die je aanlevert en doe iets met de feedback die je krijgt.
 5. Maak alle foto’s voor je project niet in één keer maar doe dit door het hele seizoen heen, dan zie je als het goed is aan het eind van het seizoen mogelijk ook het resultaat van de feedback die gegeven is.
 6. Maak van alle opdrachten een uitdaging voor jezelf.
 7. Schroom niet om als je er niet uitkomt de foto toch aan te leveren en de clubleden om advies te vragen.

De foto’s op de clubavonden

 1. Iedereen zegt kort wat hij of zij van de getoonde foto vindt, vervolgens gaan we er gezamenlijk verder op in als dat nodig is.
 2. Schiet bij kritiek niet in de verdediging, het is altijd goed bedoeld en we kunnen daar alleen maar van leren. Smaken zullen altijd verschillen en het is natuurlijk niet zo dat je het er mee eens MOET zijn, is dat het geval geef dan aan waarom je het er niet mee eens bent. Voor degene die de kritiek levert geldt dat natuurlijk ook.
 3. Noteer de tips die je krijgt, kijk er thuis nog eens naar, probeer ze toe te passen.
 4. Geef het zelf aan als je niet helemaal tevreden bent maar je ook niet weet hoe je het anders moet doen, wellicht hebben de andere clubleden tips voor je of kunnen zij zeggen hoe zij het zouden doen. Noteer deze tips ook, dan kun je er later wat mee doen.
 5. Elly gaf een voorbeeld van een foto van haarzelf die ze achteraf niet inzendingswaardig vond. Tot nu toe is vrijwel alles op de website gezet, alleen foto’s waarvoor feitelijk toestemming gevraagd moet worden om op internet geplaatst te worden, worden en werden hier niet geplaatst om moeilijkheden te voorkomen. Hier moeten we met zijn allen voor waken, de website is het visitekaartje voor de club maar zeker ook voor de clubleden.
 6. Een foto waar je feedback op gehad hebt en waar echt behoorlijk veel aan mankeerde kan de volgende clubavond weer aangeleverd worden zodat de maker laat zien dat de feedback ook toegepast wordt.

Leukste/mooiste/origineelste foto van de clubavond

We gaan met zijn alleen een leukste, mooiste of origineelste foto van de avond kiezen. De nummer een en twee worden gebruikt als kopfoto in de blogposts die op een clubavond volgen, dus het verslag en de agenda voor de volgende keer. Misschien is dit ook een extra stimulans voor ons allemaal om een zo mooi of origineel mogelijke foto te maken.

Monitor plus laptop

De monitor die we gebruiken geeft een wat te verzadigd beeld, we hebben hier nog een andere 27 inch monitor maar ik twijfel nog of ik die continu in het clublokaal wil laten hangen aangezien het een goede en ook redelijk prijzige monitor is. We zullen kijken of het lukt om deze per avond naar het clublokaal te halen, zeker in de winterkou en vocht wil ik deze daar niet laten hangen. Het zou mooi zijn als we een heel goed scherm zouden hebben maar daar hangt doorgaans ook een flink prijskaartje aan, het probleem is dat ik met mijn kalibreer programma niet een scherm dat aan een laptop hangt kan kalibreren, dan heb ik de dure uitgebreide versie nodig.

De laptop die we nu gebruiken wordt Hans zijn laptop omdat deze veel sneller en nieuwer is dan die hij heeft. We gaan dan waarschijnlijk mijn eigen grote laptop gebruiken, ik moet nog even kijken of dat allemaal lukt. Het is allemaal apparatuur van onszelf omdat het onzin is om voor de club een laptop e.d. te kopen maar we zetten ook niet zomaar alles in de schuur neer. Ik hoop dat daar begrip voor is.  Ik kijk nog wel naar een PC die daar continu zou kunnen staan, mogelijk hebben we er een die geschikt is, in dat geval kan ik het scherm namelijk wel kalibreren.

Aanvullingen

Als er naar aanleiding van het bovenstaande van jullie kant nog aanvullingen of opmerkingen komen, dan verwerk ik die ook in deze blogpost. Op onze Facebookpagina deel ik de link dan opnieuw.

Joke

 

4 gedachten over “Vervolg vooruitblik volgend seizoen

 • 30/06/2017 om 15:31
  Permalink

  Klinkt goed Joke!
  Er is een kletskous minder komend seizoen, dus wie weet helpt dat.

  Ik hoop dat het werkt!
  We steven er al langer naar en ooit lukt het

  Beantwoorden
 • 01/07/2017 om 20:06
  Permalink

  Ziet er goed verzorgd uit Joke ook dit: leukste/mooiste/origineelste foto van de clubavond spreekt me wel aan toch een stimulans om extra je best te doen.
  Wat monitor en laptop betreft zou ik zeggen: Doe wat je het beste lijkt als het iets moet gaan kosten dan moet dat maar.

  Beantwoorden
  • 01/07/2017 om 20:22
   Permalink

   Het gaat niks kosten hoor Lidy, ik heb vanmiddag mijn eigen laptop aangepast zodat ik die ook voor de club kan gebruiken en die van de club gaat naar Hans. Het scherm ga ik nog uitproberen. En inderdaad het lijkt me ook leuk om gezamenlijk twee foto’s als origineelste te nomineren. De foto’s met de meeste stemmen winnen 🙂

   Beantwoorden
 • Pingback: Clubavond 3 juli 2018 | Fotoclub ClackClick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.