Veel meer detaillering als pseudo-HDR

Gisteravond hadden we het onderwerp architectuur voor de fotoclub. Bijgaande foto heb daarvoor o.a. gebruikt, het is een nieuwe waterkracht centrale bij Jokkmokk in Zweeds Lapland. Erg mooi met al die schilderingen op de doorlaat en op de gebouwen. Enig nadeel was dat het die morgen nogal grijs was, saai weer eigenlijk, lekkere temperatuur overigens! Ik wilde de foto wat meer detaillering geven zonder de kleuren aan te tasten, dus heb ik een pseudo HDR in Nik HDR Efex Pro gemaakt, inmiddels heb ik deze bewerking opgeslagen omdat ik erg tevreden ben over het resultaat, ik heb deze o.a. ook gebruikt voor de foto’s van Radio Kootwijk, ergens verder op dit blog. De detaillering is geweldig maar de kleuren op zich zijn onaangetast, mede door de detaillering lijken ze er meer uit te knallen. Zo wordt een saaie foto volgens mij een stuk interessanter.

Pseudo HDR gemaakt in Nik HDR Efex Pro

Het origineel

2 gedachten over “Veel meer detaillering als pseudo-HDR

 • 06/11/2011 om 21:38
  Permalink

  Goed gedaan er zit nu ook meer diepte in.
  Ik was ook bezig geweest met de foto van het station in A’dam maar het is me niet gelukt tot nu toe.

  Groetjes……………….Lidy

  Beantwoorden
  • 06/11/2011 om 22:02
   Permalink

   Ik heb nog wel een beschrijving voor je liggen.

   Groetjes, Joke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.