Topaz Remask 3, selecties maken

Een tijdje terug heb ik de Topaz plug-in Remask 3 voor Photoshop aangeschaft maar er tot deze week nog niet echt veel mee gedaan. Deze plug-in gebruik je via het menu Filter in Photoshop en hiermee kun je ontzettend goed zeer fijne selecties maken ook van haar en vachten e.d. Het lijkt qua verwerken een beetje op magisch extraheren wat altijd in Photoshop en Photoshop Elements zat, nu volgens mij nog apart te downloaden, het werkt alleen gemakkelijker en beter. Althans dat is mijn persoonlijke mening.

De selectie grofweg maken

Klik op de afbeeldingen om deze groter te bekijken. Na het openen van het filter is alles geselecteerd, je hebt dan een groen beeld, met de blauwe penseel teken je rond het object dat je wilt selecteren, het gedeelte daarbuiten vul je vervolgens met het rode emmertje. Daarna klik je op Compute en wordt de selectie gemaakt die vaak al verrassend precies is. Deze opent als een masker, je kunt een tweede beeld oproepen van bijv. het deel dat je wilt houden, Keep. Dat vind ik erg handig werken.

Het masker en tweede beeld, het deel dat ik wilde houden, selecteren dus

Vervolgens werk je de randen bij met de penselen, rood is verwijderen, groen is terug schilderen. Ook kun je één of twee kleuren kiezen, in het eerste geval om te behouden kies je ook het groene penseel, om de gekozen kleur te verwijderen het rode penseel. Als je twee kleuren kiest dan monster je eerst de kleur die je wilt houden, een rand van de selectie bijvoorbeeld, daarna monster je de kleur die je wilt verwijderen en vervolgens schilder je over dat gebied, werkt perfect!

De al grotendeels bijgewerkte selectie

Het is een kwestie van met de gereedschappen experimenteren, na een tijdje wennen werkt het echt perfect. Een hele exacte selectie blijft een behoorlijk klusje maar juist omdat je hier de kleuren kunt monsteren werkt het erg mooi en precies.

Het uiteindelijke resultaat, later heb ik nog een paar onrechtmatigheidjes weggewerkt in Photoshop

De plug-ins van Topaz werken goed en zijn zeer betaalbaar, voor meer info over alle plug-ins, zie hun website en specifieke informatie over Remask 3 vind je hier. Je kunt een 30-dagen probeerversie downloaden. Ook de plug-in Lens effects werkt erg fijn, daar heb ik al eerder een blogje aan gewijd. Ook de nieuwe zwart-wit plug-in is erg fraai!

Overgenomen uit mijn eigen weblog.

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.