Tip van de week “observeer”

Bij het maken van een foto of het bepalen van de compositie zijn we snel geneigd om de foto te maken zoals we er op dat moment voor staan. Achteraf blijkt dan helaas vaak genoeg dat de foto niet echt “spannend” is of niet echt in het oog springt. Of je komt er thuis pas achter dat het verkeersbord of stoplicht toch wel erg hinderlijk in beeld staat.

Even terug gaan is er vaak niet bij en het moment dat je wilde vastleggen komt ook nooit meer exact voor je camera. Probeer daarom eens een foto te maken door goed te observeren voordat je afdrukt. Staat alles er wel op wat ik er op wil?? Of staat er juist veel teveel op?? Zal ik iets naar voren of juist naar achteren gaan voor dit plaatje?? Maak eens een foto vanuit een laag standpunt en ga daarvoor gewoon even door de knieën of leg je camera neer met de lens iets omhoog gericht.

Ga voor jezelf na wat voor jou de foto spannend of uitdagend maakt waardoor hij niet op 1 uit een dozijn gaat lijken. Kijk goed om je heen en observeer en bestudeer je omgeving en het licht.

Heel veel plezier met fotograferen en schroom niet om je toegepaste kennis eens in mooie plaatjes hier te laten zien.

Jeroen

Toelichting: Jeroen heeft dit op het weblog van Fotoclub Lumos geplaatst, ik heb hem verzocht dit soort leuke tips ook op ClackClick neer te zetten, ook al weet je die dingen misschien, een geheugenopfrissertje is altijd welkom! Plus foto’s, die zijn hier helemaal welkom!!!

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.