Nog enkele webperikelen

De website is nu helemaal zoals ik deze wil hebben, je kunt nu de foto’s in een blogje ook als diashowtje bekijken. Klik op de foto en deze verschijnt in een zogenaamde Lightbox, als er meerdere foto’s instaan wordt dat aangegeven met het aantal en kun je met de pijltjes door de foto’s bladeren. Dat is mooier dat dan ze op een lege pagina getoond worden.

Verder vernam ik dat het menu fotoalbums niet op mobiel opent, inderdaad op mijn telefoon worden de submenu’s niet getoond, op mijn tablet wel als je deze de site liggend georiënteerd laat openen. Maar aangezien hetzelfde menu en dezelfde soort fotoalbums gebruikt worden was dat in de oude versie ook al niet mogelijk. Ik zou een links pagina kunnen maken maar dat is weer een beste klus en eigenlijk vind ik persoonlijk mijn telefoon niet het meest geschikte medium om de foto’s mee te bekijken. Op zich ondersteunt het thema wel mobiel maar helaas submenu’s geeft het op een telefoon niet weer. Dat is jammer maar voor mij toch geen reden om alles zodanig te veranderen dat het wel kan. De site is voornamelijk voor de leden van de club en als iemand onze foto’s heel graag wil zien dan zal hij of zij dat op een tablet op PC moeten doen, het is niet anders. Het weblog is wel prima te zien en te lezen op mijn telefoon, best mogelijk overigens dat een groter model de submenu’s wel weergeeft.

De rest van de pagina’s is onveranderd, ook de copyright pagina is nog steeds aanwezig en de disclaimer staat niet meer op elke pagina maar op de openingspagina. Dat was overigens ook in de vorige versie al zo. In WordPress wordt alles simpelweg automatisch aangepast aan het nieuwe uiterlijk dat je kiest, dat maakt het ook zo flexibel. Een website moet je helemaal opnieuw bouwen als je deze in een ander jasje wilt steken.

Verder wellicht voor degenen die eventueel interesse hebben in een abonnement voor fotografen van Adobe, hier vindt je alle informatie.

Joke

En het goede nieuws is dat mijn eigen website ook eindelijk weer super snel is i.p.v. zo traag als dikke stroop, de oorzaak vond ik vandaag en daar ben ik heel blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.