Klonen of niet klonen?

Doorgaans verwijder ik weinig uit mijn foto’s, realiteit is dat er bijvoorbeeld elektriciteitsdraden door je beeld lopen in landen waar het niet in de grond ligt zoals hier. Ik hoor vaak waarom kloon je die draad niet weg, dan vind ik in 95% van de gevallen dat die draad er gewoon hoort, heel soms als het erg storend is en zonder veel problemen weg te klonen is, dan doe ik dat nog weleens. Maar doorgaans laat ik de realiteit zoals die is, die mensen daar willen ook graag elektriciteit net als wij en daarvoor hebben ze die soms erg ontsierende draden nodig!

Echter zo soms dan ga ik tegen mijn principes in 😉 Zoals op onderstaande foto waar ik dus vond dat het ene grassprietje in de weg zat! Het staat er en hoort in de omgeving dus in die zin is het ook niet storend maar ik heb het toch weg gekloond, door dat ene verwijderde grassprietje is de foto opeens toch beter vind ik. Hoe gaan jullie hiermee om, wat vind je er van als men realiteit verwijdert? In dit geval noem ik het functioneel klonen!

Met grassprietje ……
En zonder grassprietje!

En zoals jullie zien is het uiterlijk van dit weblog weer wat chiquer! Vind ik althans 🙂

Joke

3 gedachten over “Klonen of niet klonen?

 • 12/10/2012 om 17:27
  Permalink

  Ik zeg klonen! 🙂 Nu ben ik ook “kloonkoning” en haal ook geregeld het 1 en ander weg…in dit geval is de foto er zeker beter op geworden omdat het “storende” element er niet meer in zit. Wat betreft realiteit…niemand weet dat die grasspriet daar hoort!

  Beantwoorden
  • 12/10/2012 om 17:29
   Permalink

   Maf toch dat zo’n minuscuul grassprietje zo’n verschil maakt. Ik kloon ook af en toe wel dingen weg maar tot op zekere hoogte, zolang je de realiteit geen geweld aan doet vind ik het geen enkel probleem.

   Beantwoorden
 • 13/10/2012 om 17:16
  Permalink

  Ik ben het met je eens, klonen, de foto is er ook leuker op geworden…!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.