In de herhaling: Aanleveren van de foto’s

Een aangepaste versie van een bericht dat ik al lang geleden geplaatst heb zodat Yvonne de procedure van het aanleveren via Dropbox nu ook kent.

Het aanleveren gaat goed via Dropbox. Aan Yvonne het verzoek om een gratis Dropbox account aan te maken met het e-mailadres waarop je de uitnodiging voor de Dropbox van de club ontvangen hebt.

Als je zelf al een Dropbox account hebt wordt het helemaal makkelijk want deze map ga je dan ook in je eigen Dropbox zien alwaar je dan eenvoudig je foto’s kunt uploaden. Als je eenmaal een account hebt zie je de Dropbox mappen ook in je Verkenner of de Finder op de Mac, het enige wat je hoeft te doen is de foto’s naar de betreffende mappen in de Dropbox map kopiëren en dan worden ze vanzelf geüpload en kan ik ze uit de map halen.

De foto’s op vol formaat met alle exif gegevens er in aanleveren, dat is een stuk handiger bij het beoordelen in Lightroom. Ik kan de foto’s rechtstreeks importeren in Lightroom en vanuit Lightroom exporteer ik ze naar de website van de club, verkleind en inclusief watermerk.

Voor wat betreft de bestandsnamen van de foto’s, ik kreeg er weer een aantal binnen zonder bestandsnaam en in Dropbox is dat lastig omdat ik dan na moet gaan met welke camera die foto gemaakt is en die dan aan de eigenaar van die camera linken, dat is allemaal werk op niks af. Bovendien is het ook mijn hobby niet om de namen elke keer aan te passen. In Dropbox hebben we de mappen per onderwerp en daar plaats je dus de betreffende foto’s in die je aanlevert met de bestandsnaam Jenaam 001, Jenaam 002 enz. Ik haal ze zodra ik ze zelf zie uit de Dropbox mappen en zet ze in de mappen op mijn PC en later naar de harde schijf van de club waar de mappen de exact gelijke namen hebben als in Dropbox. Makkelijker kan het niet en het neemt mij ontzettend veel saai werk uit handen.

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.