Foto’s clubavond in albums en opgefriste website

04-03-2014-042-Vooroever-Andijk

Het is zover, de foto’s van de clubavond staan online. Zoals jullie zullen zien heb ik de mappen opgesplitst zodat ze sneller laden. Tevens kun je de foto’s nu hier groter bekijken i.p.v. op Flickr. Ik heb nu door de wijziging in het abonnement, niet in de prijs, nu zoveel webruimte dat het makkelijk zo kan en dat scheelt ook weer werk, want hier kleine albums maken en op Flickr andere met grotere foto’s was dus wel dubbel werk. Ik ben nu een hele dag bezig geweest en alles is zoals ik heb hebben wil. Het uiterlijk van de site is nu fris en fruitig! Het leuke is dat de kleur heel makkelijk te wijzigen is, misschien voor de winter een donkerder kleurtje 😉

Het weblog opent ook niet meer op de openingspagina, dat is nu een zogenaamde statische pagina, dat vind ik mooier. Het is nu echt een website met ingebouwd weblog en niet andersom! Ik hoop dat jullie het zo ook mooi vinden, zo niet ……… pech gehad 🙂

Je zult ook zien dat het weblog zelf anders is, je vindt niet meer de volledige berichten maar je moet een bericht aanklikken om het helemaal te kunnen lezen, je kunt ook op het plaatje in de zijbalk klikken, overigens hebben alleen de blogjes vanaf januari zo’n plaatje in de zijbalk en daarom staat er voortaan ook in elk berichtje een foto, staat nog leuk ook! Het gaat me te ver om ze overal bij te zoeken, hoeft ook niet want je kunt de berichten op de titel aanklikken.

Dringend verzoek

I.v.m. het omzetten van de foto’s voor de website verzoek ik iedereen dringend om de bestanden allemaal op een formaat van 1600 pixels voor de langste zijde door te sturen zodat alle foto’s wat dat betreft gelijk zijn. Ook vraag ik om ze niet via Picasa of welk ander programma ook dat ze voor e-mail omzet te versturen, dat haalt alle gegevens uit de foto’s inclusief het kleurprofiel en de exif gegevens. Ik zet ze nu om voor het web en dan wordt dat er ook uitgehaald maar het kan rare kleuren opleveren en die moet ik dan allemaal weer handmatig aanpassen naar de oude gegevens e.d. Dat geldt ook voor het formaat. Het geeft mij dubbel werk terwijl dat niet nodig is.

Ik vind het hartstikke leuk om een mooie website te maken en bij te houden maar dat soort klusjes probeer ik allemaal via Photoshop te automatiseren en op die manier kan dat dus niet en moet het allemaal handmatig aangepast worden. Het gaat me (nog) te ver om de foto’s terug te mailen maar probeer er alsjeblieft aan te denken. Ik denk dat bijv. Lightroom ook alles er uithaalt als je ze daar vanuit verzendt via e-mail. Normaal gesproken een prima zaak maar in dit geval erg lastig. Dus graag op een andere manier, mij een Dropbox (is handig en gratis) link doorsturen zodat ik ze kan downloaden is ook prima.

En zelf blogjes maken gaat nog steeds zo als in de beschrijving, dat is niet veranderd 🙂

Joke

5 gedachten over “Foto’s clubavond in albums en opgefriste website

 • 21/03/2014 om 08:02
  Permalink

  Hoi Joke,
  Ziet er op mobiel goed uit!
  Ik zal straks de desktop versie bekijken.

  Je bent weer goed bezig geweest

  Beantwoorden
  • 21/03/2014 om 08:08
   Permalink

   Gaat niet helemaal goed, want ik had nog meer getikt:

   Ik kwam alleen twee dingetjes tegen.
   Ik kan geen foto’s zien. Als je op fotoalbum klikt, dan staat er zie het menu fotoalbum.
   Kan dit door de mobiele weergave komen?

   En op de pagina onze club staat helemaal onderaan een stukje over Copyright, maar die pagina is er niet meer. Disclaimer staat (nu) op welkom en contact.

   Groetjes,
   Sandra

   Beantwoorden
   • 21/03/2014 om 11:13
    Permalink

    Hoi Sandra,

    Menu is op mobiel alleen helemaal zichtbaar als je de telefoon of tablet naar de breedte draait. Copyright pagina daar keek geen mens naar maar is er nog wel, op de plek waar die al een hele tijd stond, bovendien is de kwaliteit van de foto’s nu zoveel minder (webkwaliteit kleine bestanden maar goed op scherm) dat men er niks aan heeft. Uiteraard weet ik dat de disclamer verhuisd is, dat heb ik zelf gedaan 🙂 Spreekt ook voor zich lijkt mee, we verkondigen geen dingen o.i.d. die een ander schade kunnen toebrengen. Ook op mijn eigen site staat het niet overal meer zo nadrukkelijk. Als ze foto’s willen jatten doen ze het toch wel. Overigens zijn de fotoalbums nog dezelfde als voorheen, heb alleen de foto’s op webkwaliteit geplaatst.

    Groetjes, Joke

    Beantwoorden
    • 21/03/2014 om 11:58
     Permalink

     Ik ben nu de boel op de Pc aan het bekijken, ziet er weer top uit!!
     En de foto’s kan ik ook zien 🙂

     Beantwoorden
 • 21/03/2014 om 08:05
  Permalink

  Hoi Joke,
  Ziet er op mobiel goed uit!
  Ik zal straks de desktop versie bekijken.

  Je bent weer goed bezig geweest

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.