Fotoclub ClackClick gaat stoppen

Na 17 jaar valt het doek voor Fotoclub ClackClick waar ik dus in 2003 mee begonnen ben. Nog drie clubavonden, dan is het gebeurd. Het zat er eigenlijk al wel een tijdje aan te komen en nu drie leden besloten hebben aan het einde van het seizoen te stoppen heb ik ook besloten ermee te stoppen. Nu wij onze huidige camper hebben gaan we ook vaker weg en tot op heden hielden we wel rekening met de clubavonden, dat hoeft nu niet meer. Hetzelfde geldt voor clublid Harry die nu ook met pensioen is en ook vaker met de camper op pad zal zijn. Bovendien had ik sowieso geen zin om weer leden te zoeken en met drie nieuwe leden verder te gaan.

Aan een kant vind ik het jammer, aan de andere kant geeft het meer ruimte en geeft het mij minder werk, werk aan de website e.d. wat ik overigens altijd met heel veel plezier heb gedaan. De website blijft voorlopig ook bestaan, als ik zelf krap in mijn webruimte kom te zitten verwijder ik de website, deze zit in mijn eigen abonnement verweven.

Toen ik met de club begin stond de digitale fotografie nog in de kinderschoenen, ik had toen al een paar boekjes voor Easy Computing mogen schrijven en dus zelf al meer kennis opgedaan over bewerken van de foto’s en de digitale fotografie zelf. Als ik die boekjes overigens nu bekijk vind ik dat erg grappig, wat is er in die 17 jaar veel veranderd en wat is het snel gegaan. We hadden destijds ook het onderdeel bewerken als vast agendapunt voor de club, zo leerde iedereen door middel van opdrachten en ook door om de beurt uit moeten leggen van een bepaald onderwerp. Dat was echt leuk en leerzaam.

Ook hebben we diverse malen geëxposeerd wat erg leuk was maar ook best veel gedoe met lijsten, passe-partouts e.d. daarnaast was het voor iedereen ook best prijzig om alles aan te schaffen, vandaar dat we later ook besloten hadden dat onze club te klein was voor flinke exposities, we hebben doorgaans maximaal acht leden gehad.

De club heeft heel wat leden gehad, ze kwamen en ze gingen, Lidy en ik zijn nog de enigen die dus vanaf het begin bij de club geweest zijn. Hans is er ook altijd bij geweest, hij is/was ons manusje van alles

Het is wel mijn bedoeling om het een en ander in clubverband te blijven doen maar dan vrijblijvend en in wisselende samenstelling, of daar wat van komt, ik hoop het, de tijd zal het leren.

Wat ik wel zal missen is mijn lijstje onderweg op vakantie e.d. Ik had de lijst met clubopdrachten altijd bij me en heb altijd geprobeerd echt mijn best te doen om zo goed mogelijke foto’s aan te leveren. Natuurlijk was de kwaliteit hiervan wisselend maar dat geldt voor iedereen. Ik heb wel altijd geprobeerd te zoeken naar een zo mooi of origineel mogelijke benadering en het onderwerp zo mooi mogelijk vast te leggen. Dat zal ik op zich wel missen, nu ging ik vaak echt specifiek voor de club aan de gang voor een stilleven of noem maar op. Ook opdrachten als mist, schaduw en dergelijke vond ik altijd leuk, niet gewoon een foto maken van dit is een schaduw, nee juist kijken naar een originele benadering. Dat deden de meesten van ons wel en dat maakt het leuk, aan veel foto’s was echt wel te zien dat erover nagedacht was. Het was bij de meesten altijd wel te zien dat er ontwikkeling in de foto’s zat, een eigen stijl en dat was altijd erg leuk. Het is ook goed te zien als je de fotoalbums die online staan doorloopt. Via eigen websites, blogs en sociale media kunnen we elkaar gelukkig blijven volgen en ach we wonen allemaal in de buurt dus het contact zal zeker wel blijven.

Aan een kant vind ik het dus jammer, aan de andere kant het geeft ons wel de vrijheid om net zolang weg te blijven als we willen, dat kan nu met deze camper en dat is ook wel weer erg lekker.

Kortom aan al het goede komt een einde en nieuwe spannende dingen liggen vast wel weer in het verschiet. De fotografie zeg ik uiteraard geen vaarwel, dat blijft mijn passie en ik weet zeker dat dit voor een deel van de andere clubleden ook geldt.

We hebben vele leden zien komen en gaan en nu gaan we allemaal, het is mooi geweest en ik wil dan ook alle huidige en voorgaande leden bedanken voor de inzet en de gezelligheid want ook dat laatste was altijd heel erg belangrijk!

Laten we er nog drie leuke clubavonden van maken!

Joke

4 gedachten over “Fotoclub ClackClick gaat stoppen

 • 17/02/2020 om 17:47
  Permalink

  Ik heb met veel plezier de foto club bezocht en ontzettend veel van jou, Joke geleerd. Technisch gezien was je uitmuntend in het doseren van alles was met fotografie te maken heeft. Je beslissing zal moeilijk geweest zijn, maar ik respecteer je besluit.

  Heel hartelijk dank voor alles wat je gedaan hebt, en natuurlijk ook Hans die veel voor de club gedaan heeft. Ik wens jullie nog fijne jaren toe. En ga lekker genieten van jullie mooie reizen.

  Beantwoorden
  • 17/02/2020 om 17:55
   Permalink

   Hoi Luuf,

   Die periode was zo gezellig en leuk. We kijken allebei ook met plezier terug op de jaren met de club. De beslissing werd feitelijk nu voor me genomen omdat drie mensen besloten te stoppen en dat is bijna de helft van de club. Aan een kant jammer, aan de andere kant het geeft ons inderdaad de ruimte om zo lang weg te blijven als we willen, we hoeven er geen rekening meer mee te houden alhoewel dat ook weer niet echt erg was. Een avond een weekje verzetten ging gelukkig wel makkelijk. Maar zelf vond ik het leukste toen we ook nog bewerkingen e.d. deden, de laatste jaren zijn het alleen foto’s wat ook leuk is maar de mix vond ik zelf altijd het leukste. Hoe dan ook aan alles komt een einde 🙂 En dat genieten gaan we zeker doen 🙂

   Groetjes, Joke

   Beantwoorden
 • 18/02/2020 om 18:56
  Permalink

  Hoi Joke,

  Ook ik heb in die jaren veel geleerd vooral in de beginjaren met fotobewerking en het onder de knie krijgen van P
  hotoshop enz. De foto-opdrachten zal ik missen het was leuk om zo creative mogelijk een opdracht te maken en ze ook van de clubleden te bekijken en zo nieuwe ideeen op te doen. Je hebt heel veel tijd gestopt in de website was ook altijd keurig verzorgd.
  Toch denk ik dat het goed is om te stoppen de sfeer werd wat minder er werd meer gemopperd en daar doe je het toch niet voor. Kortom ik heb een leuke tijd gehad en wil het ook gezellig afsluiten en hoop dat we af en toe nog eens contact houden.
  Beide hartelijk dank voor alles.

  Geniet van jullie nieuwe periode met de camper.

  Groetjes…………..Lidy

  Beantwoorden
  • 18/02/2020 om 19:55
   Permalink

   Hoi Lidy,

   Tuurlijk houden we contact, dat zou ik niet willen missen. Als we thuis zijn staat de deur altijd open 🙂 En inderdaad ik denk nu ook dat het de juiste beslissing is, het heeft even moeten bezinken maar het is goed zo.

   Groetjes Joke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.