Doe avond op 18 oktober

Hier alvast wat informatie over de fotoclub avond van 18 oktober waarop we hogesnelheidsfotografie gaan doen in de vorm van het fotograferen van met water gevulde ballonnen die we kapot prikken. De truc is om de foto te maken terwijl het water nog in de vorm van de ballon is, het komt er op neer dat het water op dat moment nog niet weet dat de ballon weg is.

Een uit elkaar spattende ballon waar een Nik filtertje overheen gegaan is
Een uit elkaar spattende ballon waar een Nik filtertje overheen gegaan is

Ik doe dat zelf met mijn Nero trigger maar die werkt alleen met mijn Canon 5DmkIII en ook met de 7D van Jeroen en Dick en de 6D van Sandra maar deze kan niet aangesloten worden op de camera’s van Lidy en de Nikons van Jenny, Bob en Luuf, de laatste komt op uitnodiging van Jeroen en op zijn verzoek ook tegen een kleine vergoeding. Hoe dan ook ik heb dat ding destijds voor mezelf gekocht en niet voor de club maar ik heb ook een Triggertrap, een dongle waarmee je via een app op je mobiel de camera aanstuurt, ook dat werkt heel goed en is een stuk goedkoper dan de Nero Trigger. Maar uiteraard heb ik ook daarvan alleen het model met een kabel voor mijn Canon, inmiddels heb ik er een kabel bij aan kunnen schaffen zodat de Canon van Lidy en vermoedelijk die van Hans ook aangesloten kan worden. Maar helaas geen Nikon en dus hebben we in overleg nog een Triggertrap aangeschaft voor Nikon zodat iedereen aan de bak kan. Deze kan overgenomen worden tegen de kostprijs van € 29,95 plus de verzendkosten. Is er geen belangstelling dan blijft deze gewoon van de club.

Triggertrap Mobile Video Introduction from Triggertrap on Vimeo.

Met de Triggertrap wordt de camera aangestuurd, er is ook een mogelijkheid om de flitsers aan te sturen met een aparte kabel en flitstrigger, die heb ik inmiddels zelf maar moet dat allemaal nog uitvissen dus daar gaan we nog niet mee aan de gang. Ik weet ook niet of het allemaal goed werkt. Ik weet wel dat de Triggertrap op zich op de camera goed werkt, ik heb er o.a. ook een time lapse mee gemaakt en wat meer mee gestoeid.

Mijn verzoek aan jullie is om je alvast wat in te lezen over de werking omdat ik er zelf ook nog niet zo heel bekend mee ben. Zie de website van Triggertrap en ook op CameraNu staat wel een duidelijke uitleg.

Verder hoop ik dat een paar mensen de app op hun telefoon willen zetten, die is gratis te downloaden voor iPhone en Android (via de Playstore). Bestudeer ‘m dan ook even zodat je dan weet hoe het in zijn werk gaat.

Als het even kan ga ik ook nog wel wat experimenteren maar dat moet in donker in de schuur waar Hans momenteel met een project bezig is, die wil ik dus ook niet verjagen, zal hij niet toelaten ook vrees ik 😉

Jeroen en ik hebben ook kosten gemaakt voor deze avond, denk ook aan het gebruik van materiaal e.d. deze worden vanuit de clubkas vergoed.

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.