Clubuitje naar Landgoed Hoenderdaell

Een goed begin is het halve werk 🙂

Gisteren zijn we met vijf leden van onze fotoclub ClackClick op stap geweest, het was ons jaarlijkse uitstapje, helaas konden Jenny, Jeroen en Nanny niet, hopelijk volgend jaar beter! Het was een prachtige dag, heerlijk zonnetje erbij, niet zo heel warm maar dat hoefde ook niet, te warm is niet fijn omdat we veel moesten lopen met onze rugzakken dus dan heb je het snel genoeg warm!

Landgoed Hoenderdaell ligt bij Anna Paulowna, voor ons een kleine 50 km rijden. Er zijn heel veel dieren en er komen er al mee bij, het is een groot gebied waar je gemakkelijk een dag rond kunt brengen. Wij zijn in het enorm gezellige restaurantje begonnen met koffie met gebak, je moet toch energie opdoen voor zo’n dag! Daarna het gebied ingegaan en langs de uitgezette route naar de plek waar de roofvogelshows gegeven worden. De vorige keer dat ik er was stelde dit echt helemaal niks voor, ik had gehoopt dat dit een incident was omdat dat een rustige doordeweekse dag was, maar nee het was nog precies hetzelfde, hooguit een kwartiertje waarin vier vogels een paar keer op en neer vlogen. Het lastige voor ons fotografen was dat ze niet echt vaste plekken hadden dus vliegend vastleggen werd zo nog moeilijker, dat heb ik echt wel beter meegemaakt, jammer! Eigenlijk vond ik het zo een lichtelijke aanfluiting!

Hier kun je echt uren naar kijken!

Je kunt daar nu ook een kop koffie drinken e.d. en dat is wel fijn, dat kon voorheen alleen in het restaurantje bijde ingang van het landgoed dus moest je dan het hele eind terug. We hebben dezelfde route terug gelopen en zijn twee keer bij de ringstaart maki’s wezen kijken, die hebben een gebied waar ze heerlijk los kunnen rond dolen, geweldig om te zien, vooral de jongen. Een moeder had een tweeling, nou daar had ze dus de poten aan vol, ze zitten nooit stil en worden regelmatig niet zo zachtzinnig aan de staart terug gepakt, heerlijk gezicht 🙂

Ook de berberapen zijn geweldig om te zien, twee lopen er los rond, die zijn uit de groep verstoten, een daarvan was heel erg zielig om te zien, het was echt of die ziel constant zat te treuren. De ander had er niet zo’n moeite mee kennelijk die was eten aan het pikken van de wagen van de verzorgster, prachtig om te zien en vast te leggen!

Die broodjes waren zooooooooooooooooo lekker!

Ruim halverwege de middag waren we uitgekeken en hebben we nog gezellig wat gegeten en gedronken in het restaurant, die broodjes waren meer dan zalig! Klik hier een diashowtje met wat leuke foto’s, het staat onder in het bericht! Het was een heerlijke, zeer geslaagde, gezellige dag! Het blogje over de laatste clubavond volgt z.s.m.

Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.