Clubavond 9 februari 2017

Het heeft even geduurd voordat dit verslagje er kwam maar ja het sneeuwde even, had geen tijd 🙂 Afgelopen donderdag hebben we weer een gezellige clubavond gehad. Er waren veel mooie foto’s aangeleverd. Het eerste foto onderwerp was voorwerpen in je keuken en een aantal foto’s brachten nogal wat nostalgie teweeg, erg leuk onderwerp dus waar veel leuke foto’s voor aangeleverd waren.

Alle leden hadden ook weer mooie foto’s voor hun eigen project, de links naar ieders project staan onderaan dit berichtje. Diverse leden hebben ook weer foto’s aangeleverd voor het onderwerp “je mooiste foto van december 2016”. De uitdaging was deze keer een meervoudige opname maken, dit is met vele camera’s mogelijk maar niet bij iedereen, het is echter ook mogelijk dit in Photoshop voor elkaar te krijgen door de foto’s in lagen boven elkaar te leggen en een overvloeimodus te kiezen en eventueel de dekking aan te passen, leuk stoeien dus! De meeste aangeleverde foto’s zijn echter via de camera gemaakt alleen die van Peter is via een Nik plugin gemaakt en ikzelf had er een als voorbeeld in Photoshop gemaakt.

Verder hebben alle leden deze keer een onbewerkte RAW-opname van Elly bewerkt, de resultaten waren wederom zeer divers, leuk om te zien 🙂

We gaan waarschijnlijk in april, mogelijk 15 of 22 april, fotograferen bij Wings of Change, de definitieve datum moeten we nog krijgen maar ik heb als voorkeur deze twee zaterdagen doorgegeven. Het maximum aantal kan niet hoger zijn als iedereen van de club, inclusief ons nieuwe lid Yvonne, die op die zaterdag komen. Ik ben er een paar weken terug geweest en toen waren we met ze fotografen dat eigenlijk al meer dan voldoende was gezien de ruimte. Maar maximaal acht moet kunnen, mogelijk gaat Hans namelijk niet mee omdat hij er niet echt om geeft. Dus vooralsnog is het niet mogelijk om ook mensen buiten de club uit te nodigen. Mochten er mensen van ons om een of andere reden afvallen dan kan dat eventueel in overleg. Ik hoop op de volgende clubavond een definitieve datum te weten. Het is in ieder geval enorm leuk, ik heb er heel erg van genoten, zie mijn blogje hierover.

Sandra heeft aangegeven nog niet precies te weten wat ze het volgende seizoen wil en heeft besloten een sabbatical te nemen. Ze blijft vooralsnog gewoon als lid van de club op de website staan en ook blijft ze lid van de Facebook groep. Ze blijft ook altijd welkom op de clubavonden als ze wel zin heeft om te komen, de clubavonden zullen dan vanaf volgend seizoen op dinsdag zijn omdat dan iedereen kan, ons nieuwe lid Yvonne werkt altijd op donderdagavond dus gaan we naar de dinsdag.  De aanvangstijd wordt dan 20.00 uur omdat Elly op dinsdag vaak tot 19.30 uur moet werken. Waarschijnlijk komt Yvonne binnenkort op een clubavond kennis maken, ze komt dan rond 21.30 uur na haar werk. Op deze manier blijven we qua aantal leden op pijl en hoeft de contributie niet verhoogd te worden. Een prima oplossing, als Sandra wel definitief terug wil komen dan hebben we gewoon een lid meer, dat moet kunnen.

Joke

Links naar de projecten van de clubleden:

  1. Elly: High-key
  2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
  3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  4. Jenny: Spiegelingen
  5. Joke: Vogels in vrijheid
  6. Lidy: Water
  7. Peter: Sport
  8. Sandra: Straatfotografie

 

Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Peter Waterman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.