Clubavond 8 oktober 2019

De eerste clubavond van het nieuwe seizoen, Elly was nog op vakantie, de anderen waren er allemaal. Na wat bijgekletst te hebben hebben we de foto’s van de eigen projecten gaan bekijken en hebben we de beoordeling beter proberen aan te pakken. Het gaat niet lukken om dat bij alle foto’s te doen maar het begin is er, laten we er de volgende keer mee verder gaan. Denk ook na over de foto’s die je instuurt, bekijk ze eens goed en kijk of de uitsnede bijvoorbeeld anders kan en waarom je juist voor die foto gekozen hebt. Opmerkingen zijn nooit negatief bedoeld maar juist opbouwend bedoeld en natuurlijk kunnen smaken verschillen, gelukkig wel, maar in de verdediging schieten is echt niet nodig 🙂 De links naar de eigen projecten staan onder dit bericht.

Bij de andere onderwerpen lange sluitertijden en symmetrie vervielen we weer wat in de oude gewoonte maar alles moet wennen, we gaan hier zeker mee verder. Ik denk voor mezelf dat dit goed is omdat ik toch kritischer ga kijken naar de foto’s die ik instuur, ik hoop dat dit voor ons allemaal gaat gelden.

Verder kwamen de mooiste/leukste foto’s van juni, juli en augustus aan bod en hier zaten een aantal juweeltjes bij.

Let op 2 data voor de clubavonden zijn gewijzigd:

  • 24 oktober 2019 i.p.v. 22 oktober
  • 21 januari 2020 i.p.v. 14 januari

Sandra heeft het idee dat haar camera enorme ruis geeft, de foto die het o.a. betrof zou ze in de Dropbox zetten, het RAW-bestand zodat we eens naar de instellingen ook kunnen kijken want deze ruis was wel erg extreem, in het jpeg bestand stonden geen exif gegevens. Dus zet maar in Dropbox dan kunnen we er voor de volgende clubavond naar kijken. En nog een vraag aan Sandra wil je de groene krokodil de volgende keer meenemen dan kan de volgende ermee aan de slag.

Aanleveren van de foto’s toch graag uiterlijk de avond voor de clubavond, nu ben ik zelf akkoord gegaan met een aantal in de namiddag op de dag van de clubavond zelf en dat is toch echt niet fijn, al heb ik ze een week van tevoren dat maakt niet maar liever niet meer zo laat. Overigens dit was mijn eigen schuld want ik ben er zelf mee akkoord gegaan 🙂 Aanleveren op een stick werkt ook niet omdat ik normaal gesproken alles van tevoren ook al klaar zet voor de website.

Over de website gesproken, het zal jullie ongetwijfeld opgevallen zijn dat de website totaal veranderd is, ik moet nog heel wat doorlopen maar een fris nieuw uiterlijk leek me wel mooi en bovendien werd het huidige thema plus slideshow plugin niet meer bijgewerkt en ik heb gemerkt wat dat kan doen, mijn eigen site werkte totaal niet meer en dat toen we net op vakantie waren. Gelukkig heeft een wizzkid het tijdelijk voor me weten op te lossen. Ik moet verder alle pagina’s nog doorlopen, dat komt in de loop van de weken wel.

Joke

 

Project Ellen

Project Elly

Project Harry

Project Joke

Project Lidy

Project Peter

Project Sandra

2 gedachten over “Clubavond 8 oktober 2019

  • 14/10/2019 om 09:12
    Permalink

    wat een lekkere, frisse site is het geworden. Alleen lukt het doorklikken naar de projecten niet….Ik zal gauw mijn fotos aanleveren

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.