Clubavond 6 juni 2014

De laatste clubavond van het seizoen, eind augustus maken we weer een frisse start. Door slechte weersomstandigheden was het uitstapje voor de clubavond in mei vervallen, in april zijn een aantal mensen naar de Vooroever op stap geweest, zodoende was de laatste echte clubavond in maart, dat lijkt dus al weer een eeuwigheid geleden.

Op deze clubavond is ons nieuwe clublid Elly voor het eerst geweest, Elly neemt de plaats van Dick in die er wegens tijdgebrek mee stopt. Ook Bob gaat waarschijnlijk stoppen, als dat het geval is zou een nieuw clublid zeer welkom zijn. De voorkeur gaat uit naar een man, op dit moment zijn de heren ver in de minderheid en de ervaring leert dat en gemengd gezelschap het leukste is en ook heel goed werkt. Het moet wel iemand met ervaring zijn omdat iedereen in de club tot de gevorderde fotografen behoort.

We hebben voor het eerst met ons nieuwe systeem van beoordelen gewerkt, er moet nog aan geschaafd worden en ook hier leren we door ervaring maar het is wel een stuk leuker zo. De foto’s worden veel beter bekeken en het bekijken via Lightroom werkt perfect omdat je eventuele aanpassingen direct kunt laten zien. Het gevolg is wel dat de clubavonden wat langer worden maar dat moet ook kunnen, het hoeft echt niet om tien uur afgelopen te zijn. Misschien dat we daar allemaal een beetje rekening mee kunnen houden. Hier leren we ook veel meer van.

We zijn begonnen met de ingezonden foto’s van de Vooroever, ook Elly had hier foto’s voor aangeleverd omdat wij een paar dagen later nog een keer samen heen geweest zijn. Het album vind je hier.

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

wpid1934-Sandra-005.jpg
Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

Het volgende onderwerp was abstractie in de natuur of het landschap, ook een deel van deze foto’s hebben we op de nieuwe wijze beoordeeld. Een leuk onderwerp dat door iedereen anders geïnterpreteerd werd, het album vind je hier.

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

Fotografie: Jeroen Kreijt
Fotografie: Jeroen Kreijt

Op de vorige clubavond was het vrije onderwerp meervoudige opnamen maken. Alleen niet iedere camera kan dit, Lidy heeft een bewerking in Photoshop gemaakt, dat kan natuurlijk weer wel. De foto’s vind je hier.

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Verder kwam ons jaarlijkse uitje nog aan de orde, we hebben besloten om dit de tweede helft augustus nog te gaan organiseren, Sandra zal hiervoor z.s.m. uitnodigingen via afspreken.nl versturen.

Joke

2 gedachten over “Clubavond 6 juni 2014

 • 08/06/2014 om 20:57
  Permalink

  Hoi Joke,
  bedankt voor het bewerken van de boomfoto van me, heel erg mooi geworden en een heel
  mooi copyright teken gemaakt, staat heel erg mooi zo op alle foto’s! Grote klasse!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.