Clubavond 6 april 2017

Iedereen was aanwezig, we hadden natuurlijk allemaal zin in de bokkenpootjestaart van Elly ter gelegenheid van haar 40-jarig huwelijk en haar verjaardag. En terecht dat we er zin in hadden want hij was heerlijk! De foto-onderwerpen waren een voorjaarsbloem, je mooiste van februari 2017, dagelijks leven, de RAW-foto van Sandra en uiteraard de eigen projecten. Het onderwerp dagelijks leven trok kennelijk niet zo want er waren niet veel foto’s maar die er waren, waren heel erg leuk. Er waren weer heel wat foto’s aangeleverd voor de andere onderwerpen en de eigen projecten waarbij er een aantal foto’s van Lidy’s project water en straatfotografie van Sandra er echt uitsprongen en daar staan er dan ook twee van boven dit bericht en boven het volgende bericht, de agenda. Alle foto’s zijn weer besproken en hier en daar van opbouwende kritiek voorzien.

Halverwege de avond kwam ons nieuwe lid voor het komende seizoen Yvonne na haar werk kennismaken met de rest van de club en waar ze kan gaat ze mee met onze uitstapjes wat gelijk het volgende punt van de agenda was.

Op zaterdag 15 april gaan we roofvogels fotograferen bij Wings of Change hier in Andijk. We hebben afgesproken dat we hier bij ons om 11.45 uur vertrekken. De volgende mensen gaan mee Harry en Linda, Peter, Elly, Sandra, Yvonne, Hans en Joke. De vrijwillige bijdrage is besproken en hierover heb ik iedereen een e-mail gestuurd. In onze Dropbox zit een map voor de foto’s die we op de site zetten en die ik deels ook bij Wings of Change aanlever. Zet daar maximaal 10 foto’s per persoon in, doe het als gewoonlijk op vol formaat, die ik doorstuur verklein ik zelf wel. Het is prima als je je eigen naam of logo in deze foto’s zet, dan zet ik het clublogo er ook op deze site niet in. Ik maak een verslagje en zet dat op deze website tezamen met een fotoalbum met jullie aangeleverde foto’s. Als jullie er binnen een week een aantal aan kunnen leveren zou heel fijn zijn. Yvonne is ook toegevoegd aan Dropbox en kan hierin dus ook foto’s aanleveren. Graag wel weer met duidelijke bestandsnamen dus Jenaam 001, jenaam 002 enz. daarmee maken jullie het voor mij een stuk gemakkelijker.

In plaats van een normale clubavond in mei hebben we op 21 april ons avonduitstapje en wel naar het verre Enkhuizen 🙂 We verzamelen op 18.30 uur bij de stationsrestauratie binnen op het terras. Het is uiteraard de bedoeling om te gaan fotograferen maar ook gezellig met zijn allen een drankje doen hoort hier ook bij! In mei hebben we vanwege vakanties van diverse leden geen clubavond. Ook voor het uitstapje heb ik een map in Dropbox aangemaakt en maak ik ook een verslagje met een fotoalbum op de website, lever hiervoor ieder 5 tot 10 foto’s aan. Verder geldt hier ook het bovenstaande voor qua bestandsnamen e.d. echter hier hoef je niet je eigen logo of naam in de foto te zetten omdat deze alleen voor de club zijn. Yvonne gaat dit uitstapje ook met ons mee.

En dan jawel het volgende uitstapje, het clubuitje op 24 juni, helaas is Yvonne dan al op vakantie, de rest kan allemaal wel. We hebben besloten dat we naar Marken gaan, lekker dichtbij en erg leuk, ook leuk qua toeristen fotograferen 🙂 En het rondje Marken wandelen is best een eind maar zo verschrikkelijk leuk! Dus prima dagje uit! Bij slecht weer, daar gaan we niet van uit, gaan we naar het Louwman museum in Den Haag wat ook ontzettend gaaf is, ik heb niks met auto’s maar daar heb ik enorm genoten ook fotografisch gezien of eigenlijk juist fotografisch gezien!

Verder nog even over de eigen projecten, mocht je die aan het einde van het seizoen met nog wat meer foto’s aan willen vullen dan mag dat, ieder maximaal 20 foto’s extra kan prima, we hebben webruimte genoeg.

Links naar de projecten van de clubleden:

  1. Elly: High-key
  2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
  3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  4. Jenny: Spiegelingen
  5. Joke: Vogels in vrijheid
  6. Lidy: Water
  7. Peter: Sport
  8. Sandra: Straatfotografie
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.