Clubavond 4 juni 2019

Deze keer waren Elly en Lidy vanwege vakantie afwezig. We zijn weer met de eigen projecten begonnen, zie de links hieronder, hierbij zaten weer een aantal fantastische foto’s! We gaan ook het volgende seizoen weer door met de projecten, aan een ieder de keuze om met hetzelfde project verder te gaan of voor een nieuw project te kiezen. Zelf ga ik met hetzelfde project verder, gewoon omdat het kan 🙂 Ook van Elly is er in haar album een foto toegevoegd.

Bij het onderwerp begraafplaats zaten een aantal prachtige sfeervolle platen, het is vaak een taboe onderwerp maar feitelijk is het een heel mooi onderwerp dat onlosmakelijk met het leven verbonden is. De drieluiken waren ook erg leuk en divers. Van deze beide onderwerpen heb ik van Elly later ook foto’s gehad en die toegevoegd.

En verder hadden we de leukste van april en mei 2019 nog, zie ook hier de albums. Er zaten weer hele fraaie exemplaren bij alle series.

Rondvraag

  1. Het uitje gaat niet door en ook voor het avonduitstapje konden we geen datum vinden, het wordt nu ook moeilijk i.v.m. de vakantieperiode. We hebben besloten dat we in november/december een avondje op stap gaan als alles weer mooi verlicht is. Hier komen we dus op terug.
  2. De contributie blijft gelijk op 70 euro, het rekeningnummer geef ik in onze Facebook groep weer even door met het verzoek dit zo spoedig mogelijk en in ieder geval voor september over te maken.
  3. Op verzoek van Sandra zetten we de mooiste leukste foto van de maand elke keer op de maand voor de clubavond dus die van oktober in november enzovoorts. Het programma heb ik hier op aangepast.
  4. We hebben het ook weer over het beoordelen van de foto’s gehad. Ellen noemde het boek van de fotobond, dat heb ik zelf ook en naar aanleiding daarvan heb ik ooit lijsten gemaakt met punten voor de beoordeling, die ga ik opzoeken en zet ik in onze Facebook groep, aanvullingen, wijzigingen e.d. zijn welkom. Het zakt elke keer weer wat weg maar het moet ook gezamenlijk opgepakt worden en niet elke keer een of twee mensen die er aan moeten trekken, dat werkt niet. Laten we dit nu met zijn allen gaan doen en hoe moeilijk het misschien ook is, het is wel heel leerzaam. Voor leuk, mooi en aardig leert niemand wat en neem de tips die je krijgt dan ook mee en lever de volgende clubavond een aangepaste versie van de foto aan, mits je het met de wijzigingen eens bent natuurlijk want deels blijft het altijd een kwestie van smaak. Maar een foto van bijvoorbeeld een onderwerp dat niet scherp is, is over te maken zeker als het een bloem of veelvoorkomend onderwerp betreft. De lijsten heb ik inmiddels gevonden en die zal ik even samenvoegen want heel veel komt overeen, laten we daar mee gaan werken. Geef het even aan als je vindt dat bepaalde punten anders moeten of eruit kunnen of wat ook. Dan zorg ik dat we de nieuwe beoordelingscriteria voor iedereen op papier hebben op de volgende clubavond. Wellicht ten overvloede iedereen komt aan de beurt om een foto van een van ons te beoordelen, het moet niet telkens van dezelfde mensen komen.
  5. Inmiddels zijn de mappen in Dropbox voor het volgende seizoen aangepast, voor de website zal ik alle pagina’s weer gaan maken, alleen op zoek naar een ander menu, dit ziet er wel leuk uit maar om mee te werken is het niet bepaald handig. Later zal ik ook de foto’s in de kop op de openingspagina weer eens aan gaan passen.
  6. Jeroen denkt nog steeds na, ik hoop dat hij de tijd vindt om terug te komen, verder nemen we op dit moment geen nieuwe leden aan.

Rest me iedereen een hele fijne zomer te wensen en tot in oktober!

Joke

Project Ellen
Project Elly
Project Harry
Project Joke
Project Lidy
Project Peter
Project Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.