Clubavond 29 september 2016

Onze eerste clubavond van het seizoen staat altijd in het teken van vooral bijkletsen, vakantiefoto’s en jawel ook nog een paar clubopdrachten. Sandra was niet aanwezig, die zat op dat moment nog in India, welkom thuis weer Sandra!

Onze nieuwe doorlopende foto-opdracht is dit seizoen een eigen project, ieder lid kiest een eigen onderwerp waar hij/zij meer van wil leren of gewoon heel erg leuk vindt. Voor de projecten heb ik voor ieder lid een aparte pagina aangemaakt die vind je onder Fotoalbums seizoen 2016-2017/Projecten van de leden/Project (naam lid) maar ook via deze pagina kom je heel snel op de links naar de pagina’s. Ook onder deze blogpost staan de directe links vermeld maar ik kan niet beloven dat ik dat na elke clubavond doe 🙂 Het leuke is dat de onderwerpen enorm variëren, de volgende onderwerpen zijn gekozen:

  • Elly: High-key
  • Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  • Jenny: Spiegelingen
  • Joke: Vogels in vrijheid
  • Lidy: Water
  • Peter: Sport
  • Sandra: We wachten dat nog in spanning af 😉

Het andere onderwerp was grillige vormen, ook hier leuke foto’s, redelijk gevarieerd maar de bomen voerden de boventoon. En natuurlijk de vakantiefoto’s van een aantal leden, ook hier zaten heel veel prachtige foto’s bij. We noemen het vakantiefoto’s maar feitelijk is foto’s die gemaakt zijn in de zomerse vakantieperiode een betere titel, niet iedereen gaat op vakantie, dat is ook helemaal niet erg, ook hier in de omgeving zijn prachtige foto’s te maken.

Vanaf de volgende keer gaan we elke keer een RAW-foto bewerken, het is de bedoeling dat iedereen deze zo bewerkt zoals je deze zelf zou willen hebben. Ik heb er een in Dropbox gezet, het is nog eens een beetje een probleemgeval ook maar deze is echt mooi te krijgen. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten, ik heb er zelf twee versies van gemaakt waar ik zeer tevreden over ben.

Mocht iemand een onderwerp voor de eventuele uitdagingen weten, dan hoor ik dat graag, dat mag ook een bewerkopdracht zijn. De uitdagingen moeten niet maar het is natuurlijk wel leuk als er daar ook inzendingen voor zijn.

Ook is het de bedoeling om bewerkingen, gereedschappen e.d. in Lightroom en Photoshop nader te bekijken, in zoverre als je problemen met iets hebt of ergens meer van wilt weten, laat dat dan ook z.s.m. weten, dan kunnen ook de andere leden daarop inspelen.

Hieronder een kleine impressie van de foto’s die voor deze avond aangeleverd zijn, de rest staat allemaal op de daartoe bestemde pagina’s. Onder de foto’s vind je de directe links naar de projecten.

Joke

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Project van Elly

Project van Harry

Project van Jenny

Project van Joke

Project van Lidy

Project van Peter

Project van Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.