Clubavond 26 september 2014

Iedereen was aanwezig en er waren weer heel wat foto’s aangeleverd. Te beginnen met de ABC-opdracht waarbij ik het persoonlijk toch een beetje jammer vond dat we daar geen enkele foto van beoordeeld hebben, de wil is er wel maar het lijkt nog niet echt van de grond te willen komen. Er waren leuke foto’s aangeleverd met vrijwel allemaal totaal verschillende onderwerpen. Zie de fotoalbums, A, B en C.

Vervolgens was de opdracht “De schoonheid van licht” aan de orde, het leuke was dat hierdoor een discussie ontstond omdat iedereen het onderwerp anders interpreteerde. Je kunt inderdaad denken aan een foto waar het licht het daadwerkelijke onderwerp is maar je kunt ook denken aan een situatie waarbij bijvoorbeeld tussen de buien door prachtig licht ontstaat. Voor dit onderwerp was veel uit eigen foto-archieven geplukt, ook ik heb me hier “schuldig” aan gemaakt. En de blogpost van Elly is dan ook volkomen terecht vind ik, het is eigenlijk de bedoeling dat we speciaal voor de opdrachten op stap gaan en dus recente foto’s aanleveren die feitelijk speciaal met dit onderwerp in het achterhoofd gemaakt zijn. Dat is ook de reden waarom het programma voor het hele seizoen al voor de vakanties bekend is zodat we ook in de vakantieperiode de tijd hebben om er aan te werken. Natuurlijk kan het gebeuren dat we in ons archief moeten duiken omdat we vanwege onvoorziene omstandigheden geen foto’s hebben kunnen maken maar laat dat incidenteel zijn. Hier komen we de volgende clubavond zeker op terug.

Sandra was aan de beurt voor het vrije onderwerp waarbij zij vertelde over een workshop die zij had gevolgd over het maken van portretfoto’s in tegenlicht. Zij liet ook voorbeelden op internet zien en heeft het e.e.a. verteld over hoe de foto’s gemaakt worden. Het verzoek aan Sandra is om de globale instellingen even op papier te zetten en aan de clubleden door te mailen zodat ze ermee kunnen experimenteren als ze dat willen.

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos – A

 

Fotografie: Jeroen Kreijt
Fotografie: Jeroen Kreijt – B

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom – C

 

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen – Schoonheid van licht

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland – Schoonheid van licht

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde – Schoonheid van licht

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman – Schoonheid van licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.