Clubavond 24 september 2015

Wederom een gezellige clubavond waarop Harry kennis met ons kwam maken en kwam kijken of hij weer lid wil worden van een fotoclub, we hopen van wel maar het factortje tijd speelt hierbij ook een rol dus we wachten rustig af. Verder was iedereen aanwezig.

De foto onderwerpen waren alles dat vliegt, rood en de uitdaging maak een selfie. De uitdaging is optioneel, m.a.w. als men het niet ziet zitten hieraan mee te doen dan hoeft het niet maar het is natuurlijk wel leuk als iedereen meedoet. De foto’s die aangeleverd zijn vind je in de betreffende mappen in het menu Fotoalbums of klik op de namen hiervoor genoemd.

Vervolgens was ik aan de beurt om het fenomeen Lenscorrecties in Lightroom en Photoshop Camera Raw wat nader toe te lichten, door hier in te duiken leer je zelf ook altijd weer handigheidjes kennen en dat was ook nu weer het geval, een aantal dingen zal ik hiervan zeker gebruiken. Verder denk ik dat het voor sommigen een goede tip is om eens te kijken naar de cursussen, allemaal korte filmpjes, die Photofacts Academy aanbiedt. Als je Lightroom wilt leren kennen maar ook Photoshop, Photoshop Elements dan zijn dit echt leuke cursussen, je neemt een abonnement voor een jaar en je hebt toegang tot alle cursussen die leuk en leerzaam zijn, ik denk voor sommigen van ons echt een aanrader! Er komen ook al meer cursussen bij. Het leuke vind ik dat de filmpjes per onderdeel nooit te lang zijn, je hoeft dus geen uren achter elkaar te kijken.

Voor degenen die de Dropbox map niet op hun PC of laptop kunnen vinden, dat kan evt. kloppen want je moet het wel even installeren, dat kun je doen door bij de club Dropbox online in te loggen en het even te installeren, dan kun je de foto’s gewoon via de Windows verkenner uploaden, feitelijk kopieer je ze gewoon naar de betreffende map die automatisch is aangemaakt op je PC en klaar ben je, ze worden dan automatisch geüpload. Wel mij altijd even een berichtje blijven sturen, meestal zie ik ze wel binnen komen maar soms ook niet.

Tijdens de rondvraag vroeg Harry ons of we wel eens wat doen met diashowtjes e.d. en dat doen we dus feitelijk nooit en dus is er besloten dat er een van ons op elke clubavond een diashow aanlevert van minimaal 5 minuten en maximaal 10 minuten. Je kunt deze aanleveren op een USB stick maar je mag ‘m ook in Dropbox zetten mits het geen idioot groot bestand is. Ik bijt het spits wel af en dan besluiten we de volgende keer wie de volgende is. Dit is namelijk een hartstikke leuk idee, het is ook leuk om te doen. En ook in Windows 10 kun je het gratis Moviemaker nog installeren, je kunt het hier downloaden. Je download dan de Windows Essentials, bij installatie is het mogelijk dat er gevraagd wordt om Framework te installeren als je dat nog niet op je PC hebt, dat moet je dus doen anders stopt de installatie. Vervolgens kun je de Windows Essentials installeren, je kunt ze allemaal installeren maar je kunt het ook beperken tot Moviemaker i.c.m. Photo Gallery. Op de club laptop lukte dat prima. Zelf heb ik hiervoor Magix Fotostory 2015 maar als je een dergelijk programma niet hebt is Moviemaker een uitstekend alternatief.

Er was geen belangstelling om de Unicef run te fotograferen, iedereen vond het vorig jaar leuk om een keer te doen maar niet weer. Verder heb ik voor de uitdaging voor de volgende keer een foto in Dropbox gezet, deze zit in de map 07 Uitdaging Raw-bewerking Joke. Probeer een schermafdruk te maken van de instellingen die je gebruikt hebt, die mag je ook in Dropbox zetten, verander de bestandsnaam dan even in je eigen naam. Om de gedownloade literatuur bestanden te kunnen lezen is Adobe Acrobat Reader noodzakelijk, dat kun je hier downloaden. Denk erom dat je het vinkje weghaalt bij optionele aanbieding als je niet wilt dat McAfee mee geïnstalleerd wordt.

Dat was het weer voor deze keer het was een gezellige, leuke avond!

Joke

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.