Clubavond 24 oktober 2014

Vanavond hebben we het eerst over het bespreken van de foto’s gehad, we hebben een paar dingetjes aangepast aan wat we reeds hadden en daar gaan we in het vervolg mee aan het werk. We hebben veel foto’s besproken toch is hebben we nog dingen overgeslagen maar dat gaat in de toekomst wel wennen. Foto’s bespreken, klik op deze link om de aangepaste versie te downloaden.

De letters D, E en F waren aan de beurt en ook hier waren weer leuke en originele foto’s voor aangeleverd, hetzelfde gold voor het onderwerp technologie. In principe is denk ik iedereen het er wel over eens dat we zo “vers” mogelijke foto’s aanleveren en dat we niet met zijn allen in ons archief gaan duiken. Het is ook veel leuker om er echt voor op pad te gaan.

Er was een kleine discussie over compact camera’s en spiegelreflexen, een systeem camera is geen compact camera maar feitelijk bijna gelijk aan een spiegelreflex camera, alleen ontbreekt de spiegel en heb je geen optische zoeker maar een digitale zoeker, die zijn inmiddels zo goed geworden dat je nauwelijks verschil meer ziet. Verder zijn de mogelijkheden, sensor e.d. vrijwel gelijk aan die van spiegelreflex camera’s, de snelheid ligt zelfs vaak nog hoger en ook deze camera’s werken met verwisselbare objectieven. Dit even ter verduidelijking, ze zijn vergelijkbaar met spiegelreflexen maar omdat het spiegelhuis ontbreekt kunnen ze een stuk kleiner en lichter zijn en dat is ook hun sterke punt.

Ik heb het vrije onderwerp van Jenny overgenomen omdat zij door omstandigheden geen tijd had, we hebben even geruild, zij doet die van mij in februari. We hebben het gehad over het gebruik van grijsfilters en dan met name over 6- en 10-stops filters, wat het effect is,d e verlenging van belichtingstijd, aanpassen van de witbalans e.d. De tekst en voorbeeld foto’s vind je hier op mijn eigen weblog, de tekst is daar ook als PDF te downloaden. Hier staat ook een beschrijving in stappen hoe je te werk moet gaan.

De fotoalbums met de foto’s van vanavond vind je onder het gelijknamige menu. Hieronder een kleine selectie van de foto’s.

Joke

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Jeroen Kreijt
Fotografie: Jeroen Kreijt
Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.