Clubavond 21 februari 2014 t.a.v. de clubleden

Allereerst is de datum voor de komende clubavond definitief vastgesteld op 21 februari a.s. i.p.v. 14 februari.

Op het programma staat het fotograferen van druppels en plonzen en/of water of iets anders mengen met vloeistoffen als inkt, ecoline e.d. Hiervoor is wel het e.e.a. nodig en het verzoek aan jullie is dan ook om voor wat spullen te zorgen.

Druppeltjes!

Jeroen neemt zijn druppelstellage mee, in geval van nood hebben wij er hier ook een maar die van Jeroen werkte wat gemakkelijker dus daar gaan we vanuit. Ook neemt Jeroen diverse bakjes e.d. mee om in te druppelen. Je krijgt een mooier resultaat als je water wat verdikt, hiervoor heb ik guargom (had er ook nooit eerder van gehoord) besteld en ook een pak melk hebben we hier wel.

Druiven zijn mooi maar badeendjes ook 🙂

Voor het plonzen hebben we hier wel een bak, dat is een plastic bak, heb je een strakke glazen bak (accubak) dan horen we dat graag. Ook is er plonsmateriaal nodig bijv. aardbeien, plakjes komkommer en zo is er nog veel meer te bedenken zoals bijvoorbeeld badeendjes, dit laten we aan jullie over, haal maar wat je denkt dat origineel en leuk is.

Geeft leuke effecten wel witbalans achter aanpassen

Als jullie ook met ecoline of inkt in slaolie aan de gang willen, dit is erg leuk, dan moet er nog een strakke glazen bak of vaas komen, slaolie en inkt of ecoline, het laatste is verkrijgbaar bij Arts & Crafts. Ik heb nog wel maar dat is echt voor eigen gebruik. Je hebt echt enkele liters slaolie nodig want op een gegeven moment kun je het niet meer gebruiken, zorg in dat geval gerust maar voor minimaal 2 keer 2 liter! Evt. heb ik hier nog wel een paar oude injectiespuiten om mee te druppelen.

En het wordt een vieze vette bende! Maar wel leuk!

Uiteraard worden jullie onkosten vergoed uit de pot. Laat even aan iedereen weten voor welke materialen je zorgt, het is natuurlijk onzin om dubbel te halen en laat dit wel z.s.m. weten zodat het voor anderen niet op het laatste moment moet aankomen. En met de spullen die jullie bedenken en meenemen gaan we dus aan de gang.

Uiteraard jullie camera, flitsers, statief e.d. meenemen!

Joke & Jeroen

13 gedachten over “Clubavond 21 februari 2014 t.a.v. de clubleden

 • 05/02/2014 om 18:51
  Permalink

  Ik heb hier nog zo’n plastic accubak (voor dierenvervoer geloof ik) die neem ik in ieder geval mee. Maar denk niet dat die geschikt is voor de kleurstoffen en/of olie., wil hem namelijk nog vaker gebruiken.
  Misschien een idee om een boodschappenlijstje te maken en dan even langs de Action en supermarkt te gaan om wat spullen te halen. Ik wil dat evt. wel doen als ik doorkrijg wat iedereen wil.
  Groetjes,
  Sandra

  Beantwoorden
  • 06/02/2014 om 12:58
   Permalink

   Ik heb al een pakje latex handschoenen meegenomen, heb je echt nodig met inkt en slaolie!
   Joke

   Beantwoorden
 • 05/02/2014 om 18:59
  Permalink

  Wat de inkt betreft, dat krijg je er snel af, kon alles zo met water afspoelen. Maar ik denk dat voor slaolie en inkt een glazen bak of vaas beter is. Overigens mag mijn plastic bak daar ook wel voor gebruikt worden maar glas is helderder.

  En prima idee Sandra om een boodschappenlijstje te maken, ik hoop dat iedereen reageert. Bij Arts en Crafts kun je evt. ook online bestellen, dat is de enige in de omgeving die ecoline heeft. Ik heb het pakket met 10 verschillende kleurtjes destijds genomen, dat is per saldo wat voordeliger ook en je het er zo een paar potjes doorheen.

  Groetjes, Joke

  Beantwoorden
 • 05/02/2014 om 19:08
  Permalink

  Ik heb hier nog wel een rechthoekige vaas en ik ga ook wel achter de slaolie aan, zonnebloem olie ook goed? En ik kan ook nog wel wat voorwerpen mee nemen om in het water te gooien. Lijkt me niet zo’n probleem. Zal wel even langs de lidle lopen voor wat fruit en groente.
  Groetjes Bob

  Beantwoorden
  • 05/02/2014 om 21:47
   Permalink

   Ja hoor zonnebloemolie doet het ook goed, gewoon het goedkoopste nemen wat er is, daarna kun je het niet meer voor de patat gebruiken of je moet patat met een kleurtje willen 😀
   Maar de fruit en de groente gooien we gewoon in water hoor! En er kunnen ook andere dingen gebruikt worden, zolang het maar plonst.
   Als iedereen inkt wil in slaolie dan kan ik dat ook bij Arts & Crafts bestellen als jullie dat willen, is snel binnen en moet toch via de club betaald worden, kost wel iets van 25 euro geloof ik.
   Groetjes, Joke

   Beantwoorden
   • 07/02/2014 om 09:59
    Permalink

    Hoi Joke, kan pas nu reageren, heb de laatste paar dagen steeds last van dat ik niet op Internet kan, Explorer is wat vervelend aan het doen,, komt een nieuwe op maar moet nu even wat klooien, las dat Bob al fruit e.d meeneemt, wat kan ik nog meenenemen, wilde ook fruit, maar hoeft niet dubbel. Laat me weten s.v.p.

    Beantwoorden
    • 07/02/2014 om 10:35
     Permalink

     Hoi Jenny,
     Doe maar in overleg met de anderen, alles wat leuk is voor plonzen kun je meenemen. Of we met slaolie en inkt aan de gang gaan hangt van jullie af. Het is de bedoeling dat het deze keer niet door Jeroen of mij geregeld wordt, wij laten ons verrassen 🙂
     Groetjes, Joke

     Beantwoorden
 • 07/02/2014 om 12:26
  Permalink

  jawel ik reageer ook nog. Ben nog niet zo thuis op facebook.
  Ik neem 2 pakken melk mee en nog wat om te plonzen ( daar ga ik over denken).
  Groetjes……….Lidy

  Beantwoorden
  • 07/02/2014 om 12:44
   Permalink

   Mooi zo, zal aan Sandra vragen of die alles even inventariseert, ik doe alleen het weblog 🙂

   Beantwoorden
 • 13/02/2014 om 20:11
  Permalink

  ik heb poeder gevonden waar je water mee kan kleuren het zijn 4 kleuren alleen blauw heb ik geprobeerd en het is prachtig dus de andere kleuren zullen ook wel goed zijn. Ik neem het mee.

  Groetjes………Lidy

  Beantwoorden
  • 17/02/2014 om 15:43
   Permalink

   Helemaal top Lidy, sorry wat late reactie, ben eigenlijk benieuwd waar je dat gevonden hebt 🙂
   Groetjes, Joke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.