Clubavond 20 oktober 2016

Deze keer zat er maar drie weken tussen beide clubavonden, de vorige was een week later dan in eerste instantie gepland. Elly was wegens vakantie niet aanwezig, de anderen waren er allemaal. We hadden ook weer heel wat foto’s en daar zaten hele gave verrassingen tussen, zie de foto bovenaan dit blogje, een gelukte mislukte foto 🙂

Het eerste onderwerp was vlakken en lichamen en dat klinkt moeilijker dan het is, overal komen we deze vormen tegen en de ingezonden foto’s waren dan ook zeer gevarieerd.

Ook de eigen projecten kwamen uiteraard weer aan de orde waaronder prachtige straatfoto’s van Sandra, allemaal gemaakt toen ze voor haar werk in India was, wat een andere wereld dan de onze! Ook Hans is toch met een project gestart, macro’s maken met een omkeerring op de lens, het resultaat is zonder meer verrassend. Ook de projecten van de anderen zijn bijna allemaal aangevuld. Zie de links onderaan dit bericht.

De uitdaging was snelheid vastleggen, er waren hiervoor een paar foto’s aangeleverd, de mislukte gelukte foto hierboven en nog een prachtige kermisfoto van Harry, verder nog twee foto’s van Peter en van Joke. Uitdagingen zijn geen moeten maar het is natuurlijk wel leuk 🙂 We hebben gezamenlijk besloten dat de uitdaging voor de volgende keer herfst is, dit mag een compilatie zijn maar ook een mooie herfstfoto en beiden mag ook, maximaal 3 foto’s p.p. aanleveren, dat voor diegenen die heel veel inspiratie hebben.

En elke maand bewerken we een RAW-opname van een ander, deze keer een onbewerkte RAW van Joke, het is de bedoeling dat die zo bewerkt wordt alsof het een foto van de anderen zelf is. De resultaten waren zeer divers en Harry had wel heel veel inspiratie 🙂

Ook hebben we het gehad over de prachtige foto’s van de klipperrace van Harry, mogelijk dat hij volgend jaar wat leuks voor ons kan regelen, dit wordt vervolgd.

Links naar de projecten van de clubleden:

  1. Elly: High-key
  2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
  3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  4. Jenny: Spiegelingen
  5. Joke: Vogels in vrijheid
  6. Lidy: Water
  7. Peter: Sport
  8. Sandra: Straatfotografie

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.