Clubavond 19 september 2017

De eerste clubavond van het seizoen met veel foto’s, misschien wel iets teveel foto’s. De avond begon goed met heerlijke slagroom soezen van Lidy, gebakken door manlief Aad, dat mag hij vaker doen 🙂

We zijn begonnen met de foto’s van de nieuwe fotoprojecten van de clubleden, door omstandigheden waren er nog geen foto’s van Yvonne maar dat gaat vast goed komen, haar project is dus ook nog een verrassing. Het project van Elly leverde al gelijk twee prachtige foto’s op gemaakt met vintage lenzen wat dus ook haar project is. Lidy heeft abstract gekozen, een moeilijk maar wel uitdagend project. Harry kiest voor Frisian flag, dit zijn trainingen vanaf de vliegbasis Leeuwarden, militaire vluchten. Peter en Jenny hebben voor dieren gekozen. Zelf heb ik voor tegenlicht gekozen, bij een foto van een zonsondergang werd even getwijfeld of dit tegenlicht is, hierdoor begon ik zelf ook te twijfelen dus heb ik even de definitie opgezocht en ja het is tegenlicht. De definitie is als volgt: Er is sprake van tegenlicht wanneer het onderwerp zich tussen de fotograaf en de belangrijkste lichtbron bevindt. Vanuit de positie van de fotograaf gezien bevindt de belangrijkste lichtbron zich dus achter het onderwerp. De foto wordt als het ware tegen het licht in genomen, de lichtbron bevindt zich voor het objectief. 

Het volgende onderwerp was vervoer, hiervoor zijn een aantal mooie foto’s aangeleverd. Evenals voor het onderwerp iets typisch Nederlands, een van de foto’s van Elly was echt de winnaar, zie bovenaan dit bericht, heel origineel en goed over nagedacht.

En toen volgend er vele prachtige vakantiefoto’s, het waren er wel wat veel ineens dus ik denk dat het een volgende keer beter is deze foto’s over twee of drie clubavonden te verdelen.

Ik denk ook dat het een goed idee is om vanaf de volgende keer iedereen te vragen wat hij/zij van een bepaalde foto vind, dan krijgen we wellicht wat meer discussie. Ik hoor het graag als jullie het er niet mee eens zijn of andere ideeën hebben.

Ook mag je foto’s die je aangeleverd hebt voor deze clubavond en waarvoor je tips gekregen hebt om ze aan te passen, deze opnieuw in een aangepaste versie aanleveren. Dan wordt deze foto op de website vervangen door je bewerkte exemplaar. Deze kun je in de Dropbox map van het betreffende onderwerp aanleveren voor de volgende clubavond, dan bekijken we ze nog een keer, daarna worden de Dropbox mappen voor deze eerste clubavond verwijderd. Ook Yvonne mag uiteraard de foto’s voor de onderwerpen voor deze clubavond de volgende keer nog aanleveren. Eerder mag uiteraard ook 🙂

Joke

Projecten van de leden:

  1. Elly
  2. Harry
  3. Lidy
  4. Jenny
  5. Peter
  6. Yvonne
  7. Joke

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Clubavond 19 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.