Clubavond 17 november 2016

Helaas waren Jenny en Sandra niet aanwezig, griep en andere narigheid heerst weer zo te horen, beterschap aan beiden.

De onderwerpen:

Minimalisme, het is wel grappig hierover zijn de meningen verschillend, iedereen interpreteert het weer anders. Wat voor de een minimalisme is, is het voor de ander weer niet. De foto’s zijn dan ook niet zozeer op fotokwaliteit beoordeeld maar meer op het feit of het minimalistisch was of niet, de meningen blijven verschillen. En dat maakt het ook wel weer leuk! We hebben afgesproken dit onderwerp dit seizoen nog een keer als uitdaging terug te laten komen. Het album vindt je hier. Overigens de eerste foto van Lidy won de niet bestaande originalitijdsprijs 🙂 je ziet wel waarom!

Ons volgende onderwerp was de uitdaging wat eigenlijk niet zo’n vreselijke uitdaging was maar wel altijd een heerlijk onderwerp, te weten de herfst. Hiervoor waren heel wat foto’s maar ook collages ingezonden, ook deze zijn uitgebreid besproken.

Eigen projecten: Iedereen had weer voor zijn of haar project ingezonden, hier zaten weer hele fraaie foto’s bij. Ook deze foto’s hebben we uiteraard beoordeeld. De high-key foto’s van Elly zijn wel een heel fraai, veel daarvan zijn bijna of helemaal nog fraaier in zwart-wit. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar high-key vind ik persoonlijk altijd fantastisch in zwart-wit. Dus misschien maar een dubbele serie maken Elly?

De extreme macro’s van Hans vormen elke keer weer een raad een plaatje gebeuren, de ene is knackebrot en de ander een keukenrol en dat met een omkeerring van 12,95! Ook de andere projecten gaan lekker door, het Drommedaris project van Harry kent ook een paar nieuwe heel verrassende foto’s! De eigen projecten worden ook erg leuk gevonden omdat je dan iets kiest wat je zelf erg leuk vindt om te doen, dus wie weet mogelijk volgend seizoen weer! Zie de links onder deze blogpost.

Het laatste onderwerp was wederom een RAW-foto bewerken zoals je deze zelf bewerkt zou hebben als het een foto van jezelf geweest was, deze keer een foto van Hans. De uitkomsten zijn weer verrassend, alleen heeft Harry waarschijnlijk de verkeerde ingezonden 🙂 De volgende keer bewerken we een RAW-opname van Harry. Dus aan Harry het verzoek deze zo spoedig mogelijk in de desbetreffende Dropbox map te zetten.

Ook hebben we een uitdaging voor december bedacht en dat is: Maak drie totaal verschillende foto’s van een en hetzelfde onderwerp, wat maakt niet uit. Het is de bedoeling dat je dat onderwerp op drie manieren benadert.

In de rondvraag is de Klipperrace bij Enkhuizen nog ter sprake gekomen, mogelijk kunnen we volgend jaar met de club met een boot mee om dit evenement te aanschouwen. Harry houdt het in de peiling. Tevens is van mijn kant het verzoek gekomen het direct te melden als er dingen op de clubavond niet helemaal gaan zoals je dat zou willen, bijvoorbeeld dat het foto’s bespreken weer wat wegzakt. Meldt het direct dat voorkomt ergernis en voorkomt ook dat we het via, via alsnog horen.

En zo was er weer een gezellige clubavond voorbij.

Links naar de projecten van de clubleden:

  1. Elly: High-key
  2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
  3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  4. Jenny: Spiegelingen
  5. Joke: Vogels in vrijheid
  6. Lidy: Water
  7. Peter: Sport
  8. Sandra: Straatfotografie

 

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.