Clubavond 17 december 2015

De laatste clubavond van het jaar alweer dus omdat het bijna Kerstmis is met een extra hapje en drankje plus dat we allemaal een andere foto zouden gaan maken van een en hetzelfde onderwerp wat we ook gedaan hebben. Ook zijn we begonnen met een andere manier van foto’s bespreken, het is even wennen maar dat gaat wel lukken. Alleen denk ik wel dat één persoon de leiding moet gaan nemen en de besprekingen richting de andere leden moet gaan verdelen. Daar hebben Elly en ik het inmiddels over gehad, zij gaat de leiding nemen over de fotobesprekingen terwijl ik de laptop blijf bedienen en ook de eventuele de leden aangegeven wijzigingen in de foto toepas in Lightroom of Photoshop. Dus in het vervolg zal de foto jenaam001 per onderwerp de foto zijn die uitgebreid besproken gaat worden, de andere foto’s worden ook besproken maar op dezelfde beknoptere wijze als we altijd deden. Dus foto 001 is per onderwerp de foto die je besproken zou willen hebben, dat is het gemakkelijkste. Het zal even wennen zijn maar op die manier kunnen we meer van elkaar leren.

De onderwerpen waren deze keer Avondfotografie en Groen waarvoor weer diverse foto’s waaronder vele mooie exemplaren waren aangeleverd. Klik op de links om de fotoalbums te bekijken. Er is nog wel een discussie geweest over wat nou Avondfotografie is, het idee erachter was feitelijk fotograferen in donkere omstandigheden, mogelijk dat dit in het programma duidelijker omschreven had moeten worden want tja in de zomer is het tot elf uur licht, op de Noordkaap is het in de zomer nooit donker dus alles wat bij avond genomen is, is avondfotografie als je dit letterlijk opvat.

De uitdaging was deze keer maak een kerstkaart van een foto, meerdere foto’s of maak een bewerking, vier leden hebben hiervoor bewerkingen ingeleverd, klik hier voor het album. Hier zaten weer mooie exemplaren bij.

Daarna hebben we wat gedronken en zijn begonnen met fotograferen, zie hiervoor de volgende aparte blogpost. Hieronder een selectie van de aangeleverde foto’s.

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.