Clubavond 15 december 2016

Alweer de vierde clubavond van het seizoen en de laatste van het jaar 2016, waar blijft de tijd! We hadden veel foto’s en ook leuke onderwerpen. Je mooiste foto van de maand is echt een top idee van Elly, erg leuk, deze keer van de maand oktober. Het toeval wilde dat Elly en ik dezelfde apen in Apenheul uitgezocht hadden en dan te bedenken dat we allebei honderden foto’s hadden. Desondanks waren de foto’s toch heel verschillend. Hier vindt je de foto’s.

Overigens was het eerste onderwerp bewust onscherp, ook hier was het leuk om de variatie te zien, de meeste clubleden hadden echt naar iets gezocht, succesvol en soms wat minder succesvol maar daar leren we alleen maar van! Er zijn echt hele leuke creatieve dingen mee te doen wat ook aan diverse foto’s te zien is, soms is het een lucky shot of per ongeluk mislukt, maar er zitten ook echt bewust gemaakte onscherpe foto’s bij die heel fraai zijn.

Ook waren er weer heel wat foto’s voor de projecten van de leden aangeleverd, onderaan dit berichtje vind je de links naar de bijgewerkte mappen.

En dan hadden we nog de uitdaging en dat was maak drie foto’s van hetzelfde onderwerp, de serie van Harry was echt hilarisch leuk, zo’n gaaf idee en drie geweldig leuke foto’s! Lidy was creatief met vorken geweest en zo waren er echt leuke series!

Ook hebben we allemaal een RAW-opname van Harry bewerkt, het was geen makkelijke maar toch heel mooi te krijgen, het blijft leuk om te zien wat iedereen ervan maakt.

We hebben de foto’s besproken en er werd ook kritiek gegeven, daarvoor zijn we ook bij elkaar, kritiek mag altijd zolang het maar op een nette manier gegeven wordt. Het is niet altijd leuk en soms verschil je gewoon van inzicht, dat moet kunnen en het blijft toch een kwestie van smaak ook. Het is ook de bedoeling dat we allemaal leren van de tips die gegeven worden, zo is een van de bewust onscherp foto’s van mijzelf te licht, ook bewust overbelicht, maar door de belichting aan te passen wordt deze toch echt veel mooier. Ook een van de vogelfoto’s had ik beter wat meer uit moeten snijden, meestal doe ik dat ook maar deze keer had ik het achterwege gelaten maar de foto werd er absoluut sterker van. En zo hopen we dat we allemaal wat doen met de tips van de anderen en zo moeten we ook door blijven gaan, de foto’s echt goed bespreken is echt heel leerzaam. Het is vaak wat zoeken naar wat leuks maar de voldoening is groot als het lukt er iets creatiefs, origineels van te maken.

Tijdens de rondvraag gaf Sandra aan dat ze ons misschien na dit seizoen gaat verlaten wegens drukte, dat is natuurlijk erg jammer maar wel begrijpelijk. Laat het ons weten zodra je het zeker weet, zodat we ook ruim de tijd hebben om het vrijgekomen plekje op te vullen.

Zo dat was het dus voor 2016, iedereen hele fijne feestdagen en een heel goed en gezond 2017!

Joke

Links naar de projecten van de clubleden:

 1. Elly: High-key
 2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
 3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
 4. Jenny: Spiegelingen
 5. Joke: Vogels in vrijheid
 6. Lidy: Water
 7. Peter: Sport
 8. Sandra: Straatfotografie

 

Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Peter Waterman

Een gedachte over “Clubavond 15 december 2016

 • 16/12/2016 om 22:50
  Permalink

  weer prima verwoord daar ben je goed in. Het was een leuke clubavond.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.