Clubavond 14 januari 2016

Iedereen was gisteren weer aanwezig en er waren weer heel wat foto’s ingestuurd. Het eerste foto-onderwerp was fruit, na de foto’s even snel doorgekeken te hebben zijn we begonnen met onze nieuwe manier van beoordelen waarbij feitelijk één persoon het gesprek leidt, dat is Elly. Het is voor ons allemaal nog even wennen maar we hebben wel het idee dat we de foto’s zo beter bespreken, het is niet altijd leuk om opmerkingen te krijgen natuurlijk, dat geldt voor iedereen denk ik maar het is de bedoeling dat we hier allemaal van leren en het is opbouwende kritiek dus dat moet gewoon kunnen. Ik denk persoonlijk dat we nog iets meer aandacht aan de techniek zouden moeten besteden maar ook dat gaat vast goed komen!

Het volgende onderwerp was weer een kleur, deze keer een kleur die er doorgaans lekker uitspringt en dat is dus geel! Ook deze foto’s op dezelfde manier bekeken en beoordeeld. De uitdaging was deze keer een collage, hiervoor hadden ook een aantal mensen mooie vaak originele werken ingezonden.

Deze keer hebben we ook weer een diashow bekeken, althans gedeeltelijk want deze was te lang om helemaal te bekijken, deze was van Lidy.

Elly heeft ons iets laten zien en verteld over het werken met Viveza en over het werken met controlepunten, dat is werkelijk ideaal om bijvoorbeeld ogen op te lichten, schaduwen te verzachten en nog veel meer. Hierbij kwamen we ook op het werken met maskers in Lightroom daar kom ik de volgende keer op terug, dat zou ik in maart doen maar omdat we het er nu over hadden is het makkelijker om dat meteen te doen. Dus Peter jouw onderwerp was eigenlijk in februari, daar maken we maart van.

Persoonlijk vond ik het een erg leuke clubavond, de manier van beoordelen moet nog even wennen maar de foto’s worden zo beter en anders bekeken want precies de bedoeling was! Het fenomeen sluitertijden, diafragma en ISO kwam ook nog even aan de orde bij een foto met een wat lange sluitertijd, ik heb hier een blogpost over geschreven, misschien vinden jullie dat leuk om te lezen.

Joke

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Bewerking en fotografie: Elly van Veen
Bewerking en fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Bewerking en fotografie: Lidy Meiland
Bewerking en fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

Een gedachte over “Clubavond 14 januari 2016

  • 16/01/2016 om 10:51
    Permalink

    Zelf vond ik het een leuke avond. Het blijft belangrijk om kritisch naar je eigen foto te kijken. De uitleg van de belichtingsdriehoek is goed. Voor sommigen blijft het een lastig iets. Ken ook je camera, ik hoor direct wanneer de sluitertijd niet goed is, en geen goede sluitertijd betekent geen scherpe foto. Ik grijp dan direct in.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.