Clubavond 13 maart 2015

Wederom een leuke en gezellige clubavond waarbij alleen Sandra helaas niet aanwezig was. De foto-opdrachten waren deze keer de letters P, Q, R en S, water in beweging en optioneel was het fotograferen van een fles en/of glas met zo min mogelijk reflectie zodat je op zijn minst jezelf niet in de foto ziet. Alleen Elly had dit gedaan maar ook later mogen deze foto’s nog aangeleverd worden, hetzelfde geldt voor het fotograferen van de spiegeling in een glazen bol waar al eerder foto’s voor aangeleverd waren, ook deze heeft Elly aangeleverd. Zie alle foto’s onder het menu item Avond 7 in de fotoalbums voor seizoen 2014-2015.

Het vrije onderwerp was van Jeroen waarbij hij ons kennis liet maken met het programma Portrait Professional, klik hier om een gratis proefversie te downloaden. Er is heel veel mogelijk met dit programma dat ook vaak gebruikt wordt om mode foto’s e.d. te bewerken. Je moet oppassen dat je er niet te ver mee gaat.

Ook hebben we het concept programma voor het seizoen 2015-2016 besproken. We gaan op iedere clubavond een gereedschap o.i.d. uit Photoshop c.q. Photoshop Elements bespreken, we hebben er al een aantal zoals werken met laagmaskers, doordrukken/tegenhouden, details terughalen door de hooglichten te verminderen (vooral in Raw), retoucheerpenseel. Aan de clubleden de vraag om eens na te denken over onderwerpen die ze graag besproken zouden zien. Het mag ook in Lightroom zijn. Hoe we het precies gaan doen moeten we ook even bedenken want het moet niet zo zijn dat telkens dezelfde persoon alles voorbereid, hier komen we de volgende keer op terug.

Tevens willen we een uitdaging in het programma opnemen, dit is optioneel maar wel erg leuk, denk hierbij aan fotograferen via een glazen bol, de fles met zo min mogelijk reflectie e.d. Als er meer ideeën zijn dan hoor ik dat ook graag.

Het idee van Peter om literatuur in onze Dropbox te zetten is door iedereen met enthousiasme ontvangen en hier gaan we mee verder. Het enige probleempje is dat de club Dropbox te klein is, ik ga kijken naar Google Drive voor de club, zodra daar wat bekend van is dan horen de clubleden dat. Ik heb er nu een PDF in gezet, die haal ik er morgenavond weer uit, dus wees er snel bij!

We zijn ook weer gevraagd om de Unicef run op 25 oktober te fotograferen, diverse mensen willen wel maar willen zich (net als ik) niet zo lang van tevoren al vastleggen. Ik hoor graag even van jullie wie wel interesse heeft, dat hoeft dus nog niet definitief te zijn, dat zal ik ze wel doorgeven ook. Jeroen zal bij de leden van Lumos informeren.

En ter info aan de leden ik heb de plug-in die voor de fotoalbums gebruikt wordt weer betaald, dat is nu 1 x in de 2 jaar, € 19,64 een bedrag waar overheen te komen is denk ik.

En tot slot, zijn er nog mensen die op 28, 29 of 30 maart a.s. naar Professional Imaging in Nijkerk willen?

Hieronder een greep uit de foto’s, zie ook de foto’s voor Avond 7, daar staat alles in.

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Jeroen Kreijt
Fotografie: Jeroen Kreijt

 

Fotografie: Hans Beers
Fotografie: Hans Beers

 

wpid2978-Elly-Bol-3912.jpg
Fotografie: Elly van Veen, deze moet eigenlijk geroteerd worden

 

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.