Clubavond 12 januari 2017

Wederom een gezellige clubavond, iedereen behalve Sandra was aanwezig. We hebben alle foto’s weer bekeken en waar nodig van opbouwende kritiek en eventuele aanpassingen voorzien. De foto’s die hier geplaatst worden zijn overigens de foto’s zoals ze aangeleverd zijn. Bij de eigen projecten zaten weer prachtige foto’s en je kunt zien dat sommige uitdagingen bij de projecten al beter lukken, de links naar de pagina’s met de eigen projecten vind je onderaan het bericht.

Een van de opdrachten was het miniatuureffect, een aantal camera’s hebben hier een instelling voor, anderen weer niet, het is ook via Photoshop prima te doen. Niet iedereen had begrepen wat het miniatuureffect inhoudt, daarom heb ik hier zelf een blogpost over geschreven, klik hier om deze te lezen. Ook al klopte het effect niet helemaal in een aantal foto’s, er zaten wel hele mooie aangeleverde foto’s bij.

Voor “je mooiste foto van november 2016” waren maar vier foto’s aangeleverd, hopelijk de volgende keer weer wat meer! Voor de uitdaging werd de leukste, mooiste kerstfoto gevraagd, dit is altijd optioneel m.a.w. aanleveren mag, het moet niet. Ook hier zaten een aantal hele mooie exemplaren bij! Ook hebben we twee opnamen van Jenny bewerkt, de resultaten waren als altijd weer heel divers! Dat blijft erg leuk om te zien hoe iedereen verschillend over de verwerking van een foto denkt.

Verder hebben we al zitten brainstormen over ons jaarlijkse uitje dat deze keer eind juni of in juli plaats zal vinden, de vakanties zijn erg laat dit jaar dus hebben we even de tijd voordat men op vakantie gaat. Ik zal binnenkort via Afspreken.nl een aantal data aangeven en dan pikken we de datum eruit die de meeste mensen uitkomt, dan staat het maar in ieders agenda!

Verder heeft Sandra de vorige keer aangegeven misschien te willen stoppen en bij toeval diende Yvonne zich aan, zij zoekt een fotoclub. Elly, Lidy en ik hebben inmiddels met haar gesproken en ook als Sandra blijft zien wij haar als een grote aanwinst voor de club. Het probleem is alleen dat zij op donderdagavond moet werken, voor de meesten is het geen bezwaar om bijvoorbeeld naar de dinsdagavond te gaan maar dat is nog niet definitief besloten. Voor nu is door Elly voorgesteld om in ieder geval eenmalig de volgende clubavond op vrijdag 10 februari i.p.v. donderdag 9 februari te houden zodat Yvonne kan komen kennismaken en kijken hoe het er bij ons toegaat. We hebben echter na overleg besloten de clubavond gewoon op de 9e te houden en Yvonne dan evt. in maart uit te nodigen. We gaan het er 9 februari over hebben, dan weten we vast wel wat meer, de club moet ook verder.

Joke

Links naar de projecten van de clubleden:

 1. Elly: High-key
 2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
 3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
 4. Jenny: Spiegelingen
 5. Joke: Vogels in vrijheid
 6. Lidy: Water
 7. Peter: Sport
 8. Sandra: Straatfotografie

 

Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Hans Beers

 

Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Joke Beers-Blom

Een gedachte over “Clubavond 12 januari 2017

 • 14/01/2017 om 09:50
  Permalink

  De foto van Lidy is echt een juweeltje, kan zo aan de wand bij mij

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.