Clubavond 12 december 2017

Wederom een clubavond met mooie en minder mooie foto’s 😉 Yvonne en Jenny waren vanwege andere verplichtingen helaas niet aanwezig. Peter en Harry hebben hun bijdrage aan het onderwerp glas van de vorige keer aangepast, de vervangende foto’s staan in het betreffende album. De mooiste foto van september van Elly was de vorige keer om de een of andere reden niet goed binnen gekomen, deze staat nu ook in het album.

Vervolgens zijn we verder gegaan met de projecten van de leden, zie de links onderaan dit bericht. Vooral een foto van Lidy was voer voor discussie, dat is het leuke van het onderwerp abstract. Vervolgens was het onderwerp lekkers aan de beurt en hier bleek dat smaken inderdaad verschillen en dat betreft het onderwerp 🙂 Het is natuurlijk mogelijk dat je een bepaalde opstelling o.i.d. niet mooi vindt, dat kan altijd maar ik denk dat we ook wat meer naar de kwaliteit van zo’n foto op zich moeten kijken. Het is best mogelijk dat je een op zich prima foto niet mooi vindt qua opbouw, indeling e.d. maar het smaken verschillen gelukkig, anders zou het maar saai worden.

En toen kwamen de portretten van mens of dier, een groot deel van de inzendingen, ook een van mezelf, voldeden niet aan het predicaat portret. Volgens Wikipedia is een portret een al dan niet artistieke voorstelling van een persoon of een groep. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een foto of een gebeeldhouwde weergave van iemands hoofd of buste zijn. Portretten zijn vaak eenvoudige afbeeldingen van het gezicht zonder veel creativiteit (zoals pasfoto’s). De opzet is te tonen hoe de persoon eruitziet, met soms wat artistiek inzicht in zijn of haar persoonlijkheid. Meestal is herkenbaarheid van het gezicht het belangrijkst. Dus de volgende keer een herkansing? Voor wie dat wil kan dat uiteraard als altijd.

Tot slot waren de mooiste foto’s van oktober aan de beurt, ook hierbij weer leuke en soms verrassende foto’s!

Joke

Projecten van de leden:

  1. Elly
  2. Harry
  3. Lidy
  4. Jenny
  5. Peter
  6. Yvonne
  7. Joke

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.