Clubavond 11 februari 2016

Gisteravond was het alweer zover, onze maandelijkse clubavond. Hans en Sandra konden helaas niet aanwezig zijn, de andere leden waren er allemaal wel en het werd als altijd weer een gezellige avond. De onderwerpen waren wind, paars en een zwart-wit opname met een beetje kleur. Het was eigenlijk de bedoeling om foto’s aan te leveren waarin dit fenomeen mooi kan zijn, een aantal van onze leden vindt het verschrikkelijk leuk en anderen vinden het verschrikkelijk, persoonlijk ben ik ook niet echt een fan van maar in sommige gevallen kan het best aardig zijn. Er zaten een aantal hilarische exemplaren tussen! Moet kunnen 🙂

Opvallend was dat veel paars overkwam als blauw, als ik deze foto’s hier op mijn goed gekalibreerde scherm bekijk zijn ze gelukkig wel degelijk paars maar het blijkt dus een kleur te zijn die heel snel anders over kan komen, erg afhankelijk van de monitor dus!

Verder hebben we nog een paar Lightroom dingen besproken waarbij ik er achter kwam dat het Lightroom 6.4 op de club laptop is terwijl we een CC abonnement hebben, heel vreemd want gistermiddag is er nog een update gedaan, dat zal ik nog eens doen want dit is echt de verkeerde versie! Maar dat schijnt dus vaker voor te komen, vreemd!

We hebben afgesproken om onderwerpen voor volgend seizoen te verzamelen zodat we binnenkort weer een nieuw programma kunnen maken. Het is prettig als we dat ruim van tevoren hebben zodat iedereen er desgewenst al mee aan de slag kan. Het nieuwe programma moet er wat mij betreft uiterlijk in april zijn. Als je wat te binnen schiet of je wat bedenkt, mail het dan even naar mij door, dan verzamel ik de onderwerpen. Ik ga er een blogpost voor aanmaken en telkens als er iets bijkomt vul ik dat aan. Dan kan ik alle mailtjes met een gerust hart weer kwijtraken 😉

Ook zal ik binnenkort via afspreken.nl een mail rondsturen met data in juni voor ons clubuitje, dan prikken we de data waarop de meeste mensen kunnen.

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Het onderwerp op bovenstaande foto is bij mij op de monitor toch echt paars! Ik ben benieuwd hoe deze bij jullie overkomt. Er is namelijk niks aan veranderd.

Fotografie: Elly van Veen
Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Jenny Broos
Fotografie: Jenny Broos

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

Ook de bovenstaande foto kwam gisteravond bij mij op de laptop als blauw over, maar het is toch ook echt paars!

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

2 gedachten over “Clubavond 11 februari 2016

 • 13/02/2016 om 22:02
  Permalink

  Hoi Joke, op mijn monitor komen jouw foto’s als echt paars over hoor, met de zon er op is het lila/paars en
  de schaduwkanten zijn zeker paars.
  Ook de foto van Peter is wel degelijk paars.
  Dat wilde je even weten, dus bij deze.
  Groetjes, Jenny

  Beantwoorden
 • 16/02/2016 om 16:04
  Permalink

  Ik heb toch geen mail gehad, vreemd… Maar de kleuren komen goed over, geen probleem
  Het LR probleem heb ik hier ook gehad, heel raar

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.