Clubavond 10 maart 2016

Deze keer waren we met zijn zessen, Elly en Jenny waren niet aanwezig. Onze foto onderwerpen waren Lichtbron en Oranje waarvoor weer foto’s waren ingestuurd. Deze hebben we weer besproken als altijd en hier en daar zijn wat tips e.d. op tafel gekomen. Dat is ook het leuke van het bespreken van de foto’s, ook ikzelf realiseerde me dat een van mijn foto’s beter tot zijn recht kwam door deze als panorama uit te snijden en zo leer je van elkaar.

Vervolgens heeft Peter het e.e.a. verteld over de gereedschappen doordrukken en tegenhouden in Photoshop.

We hebben ook onze programma voor volgend seizoen besproken, iedereen gaat akkoord, het zijn leuke uitdagende onderwerpen. Wel aan iedereen nog even het verzoek na te denken over uitdagingen want daar hebben we er nog niet genoeg van, als je iets te binnen schiet laat het dan gelijk even weten. Ik heb hiervoor een aparte pagina aangemaakt onder het menu Programma, daar staan ook al onderwerpen op. Dat is handig voor volgend seizoen en wie weet hebben anderen er ook wat aan 😉 Tevens het verzoek om het door te geven als je bepaalde bewerkingen o.i.d. uitgelegd wilt zien in Lightroom en/of Photoshop, dan zet ik die ook op het programma.

Verder is ook ons clubuitje ter sprake gekomen, we denken aan een stadswandeling in Haarlem maar ook is het idee geopperd voor een tocht met een flinke polderschuit op de Grote Vliet i.c.m. een barbecue. Dit wordt ook georganiseerd door een oud collega van Hans die inmiddels met pensioen is en dit nu vrij vaak doet. Hans zal hem bellen om te vragen of het mogelijk is op 18 juni en wat de kosten zijn, dan besluiten we daar op de volgende clubavond over. Het schijnt wel heel erg leuk te zijn en er is veel te fotograferen. En het is lekker dichtbij!

De clubavond op 5 mei verzetten we naar donderdag 21 of 28 april, 5 mei is een ongelukkige datum en bovendien is het ook Hemelvaartsdag dit jaar. Ook hier hebben we het de volgende keer over, denk even na over een leuke plek om heen te gaan en te fotograferen, niet al te ver van huis.

Fotografie: Harry Tensen
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Peter Waterman
Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Lidy Meiland
Fotografie: Lidy Meiland

 

Fotografie: Joke Beers-Blom
Fotografie: Joke Beers-Blom

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde
Fotografie: Sandra van Vollevelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.