Clubavond 1 juni 2017

De laatste clubavond van het seizoen alweer, de tijd vliegt! We hebben het programma wat omgedraaid zodat Yvonne, die later zou komen i.v.m. haar werk, ook zoveel mogelijk foto’s kon zien.

Sandra heeft aangegeven dat ze een sabbatical neemt, m.a.w. het komende seizoen is zij er niet bij. Hierbij moet ik nog wel even aangeven dat de plek voor het seizoen hierna niet gegarandeerd is in het geval dat er eventueel nieuwe leden bijkomen. Dit ook in verband met de beperkte ruimte die we hebben. Hierover meer in de volgende blogpost die snel hierna volgt.

Elly heeft aangegeven dat ze op 24 juni waarschijnlijk moet werken en dus helaas niet mee kan. Eventueel zouden we de 25e kunnen gaan maar dan kan Harry niet en dus laten we het vooralsnog op de 24e staan in de hoop dat Elly misschien nog kan ruilen met een collega. Bij goed weer gaan we naar Marken, bij  slecht weer naar het Louwman museum in Den Haag. In het laatste geval gaat Sandra niet mee maar Jenny wel, voor Jenny is Marken teveel lopen op dit moment. Overigens is het Louwman museum echt heel erg leuk en zeer, zeer de moeite waard om er te gaan fotograferen, zie deze link en deze link. Persoonlijk vind ik het een fotografie paradijs, zoveel mooie details e.d., je hoeft niks met auto’s te hebben, dat heb ik ook niet, het is gewoon erg mooi om te zien!

Het agendapunt evaluatie seizoen is helaas niet aan de orde gekomen omdat er mensen naar huis wilden, jammer want juist hier kunnen we van leren en dingen verbeteren voor een komend seizoen.

Daarna zijn we de ingezonden foto’s gaan bekijken en beoordelen, dat laatste blijft een moeilijk punt, we moeten onszelf echt aanleren om echt te zeggen wat we ervan vinden. En op zich zou het fijn zijn als we dan een inbreng van iedereen op alle foto’s zouden hebben, hierover ook meer in de blogpost die volgt. De onderwerpen waren straatfotografie, de projecten van de leden, je mooiste foto van maart, april en mei en de uitdaging minimalisme. In zijn geheel aardig wat foto’s waar weer hele fraaie exemplaren bijzaten maar ook minder fraaie exemplaren waarbij diverse tips gegeven zijn. Verder is er een RAW-opname van Peter door een aantal mensen bewerkt.

Voor de clubavond werd ik er op gewezen dat ik nog geen verslagje over ons avonduitstapje naar Enkhuizen gemaakt had, dat klopt, daar was ik niet aan toe gekomen maar het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als een van de leden een verslagje instuurt, dan plaats ik dat alsnog en hoef ik het niet te schrijven 🙂 Ik heb inmiddels wel een pagina voor de foto’s aangemaakt, daar zal ik de foto’s van Elly, Hans en mij plaatsen en de foto’s die ik nog van jullie krijg, Er staat een map voor klaar in Dropbox, zodra ik wat foto’s van jullie binnen heb, maximaal 10, plaats ik die in het album. Dit album vind je onder Fotoalbums Avond 9 van dit seizoen.

Verder rest mij iedereen een hele fijne vakantie te wensen en in september gaan we met frisse moed verder!

Joke

  1. Elly: High-key
  2. Hans: Macro’s m.b.v. een omkeerring
  3. Harry: Drommedaris in Enkhuizen
  4. Jenny: Spiegelingen
  5. Joke: Vogels in vrijheid
  6. Lidy: Water
  7. Peter: Sport
  8. Sandra: Straatfotografie
Fotografie: Harry Tensen

 

Fotografie: Sandra van Vollevelde

 

Fotografie: Elly van Veen

 

Fotografie: Peter Waterman

 

Fotografie: Yvonne van der Jagt

 

Fotografie: Joke Beers-Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.