Onze leden

Elly van Veen

01-04-2014 008 Elly in HoenderdaellIk ben Elly en ik woon in Bovenspel met mijn man. Vanaf mijn 12e, 13e ben ik gaan fotograferen, toen nog in zwart-wit, daarna kwamen de kleuren. Ik ben dol op fotograferen en het digitale tijdperk heeft het wel leuker gemaakt. Ik fotografeer met een Fuji X-T1 en X-T10 met diverse lenzen.

Landschappen zijn bij mij favoriet, portretten is iets wat ik de laatste tijd meer probeer te doen en waar ik wel meer over zou willen weten…en leren….en dieren blijven natuurlijk geweldig!!

 Mijn meest interessante foto’s staan op Flickr en op mijn website.

Hans Beers

Hans

Ik woon in Andijk en ben getrouwd met Joke. Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden maar heb er nooit echt veel mee gedaan. Door de digitale fotografie ben ik meer gaan fotograferen, vooral ook omdat je zoveel als je wilt kunt experimenteren zonder extra kosten.
Ik heb geen specifieke onderwerpen die ik het leukste vind om te fotograferen.

Mijn andere hobby’s zijn o.a. het bouwen en testen van computers, onze oude zelfgebouwde camper en verder ben ik graag met mijn handen bezig.
Ik fotografeer met de Fuji X-T1 met 16-50 mm en 50-230 mm Fujinon lenzen, naar mijn werk heb ik altijd een Samsung compact camera bij me.

Harry Tensen

Harry zwMijn naam is Harry zoals jullie kunnen lezen, woon nu samen met Linda die ook regelmatig een camera in haar handen heeft.
Ik denk dat ik nu zo ongeveer 45-50 jaar foto’s maak.
Eerst een kleine compact camera, m’n ouders vonden het maar niets dat ik dat wilde, maar kreeg er toch 1 voor mijn verjaardag.
Ging meer van mijn moeder uit, want haar vader liep ook altijd met een camera.
Al snel moest er een betere camera komen, dat werd een veredelde compact van Konica waar ik jaren plezier van heb gehad. Wel gekocht van mijn eerste spaargeld.
Later raakte dat fotograferen wat over i.v.m. de kinderen, er werd meer gefilmd, al werden er tussendoor wel mooie plaatjes gemaakt.
Mijn buurman zag die foto’s ook wel, en vroeg na verloop van tijd of ik foto’s wilde maken voor hem.
Zijn “hoffotograaf”,  Siewert Ruiter was overleden en een fotograaf uit Medemblik deed zijn in zwart wit werk niet goed.
Dat heb ik aangepakt en had zo een tijdje een leuk zakcentje extra er bij, waar weer en complete studio en doka van heb gekocht.
Het was in die periode dat geen 1 uur ontwikkel service had, net als kleur, soms was er haast bij dat zwart wit afdrukken snel moesten worden aangeleverd.
Op het werk kwamen ze regelmatig aanwaaien met het verzoek om close-up of macro foto’s te maken.
Omdat het toch wel wat meer kennis en techniek bij kwam kijken ben ik naar een fotoclub gegaan en kon daar aardig meekomen leek wel.
Die club werd echter zo groot dat de lol er wat af ging, het digitale tijdperk kwam aan, er ging mij allemaal even te veel geld in zitten.
Zeker als je met 3 Pentax body’s + lenzen loopt, 1 voor zw/w, 1 voor kleur en 1 voor dia’s.
Dia’s werden ook gemaakt voor de duurdere “glossy”vakbladen, later  ook om diaporama series te maken, wat later over ging in digitaal. Toen kwam de dip en kwam foto’s maken op een laag pitje te staan. De digitale camera’s werden steeds beter en een Minolta werd aangeschaft, daarna een DSRL Nikon.
Nikon’s, Sony’s en Canon’s zijn de 3 merken die de laatste jaren zijn gebruikt, de meesten zijn met veel plezier gebruikt, totdat er weer wat beters op de markt kwam.
Na de aanschaf van een systeem (Fuji) camera ging er een wereld voor ons open, het oude fotografeer gevoel kwam helemaal terug. Dan hik je weer tegen wat bewerkings programma’s aan.
Daar hebt je toch weer wat meer kennis voor nodig om de foto’s tot wat leuks te ver/bewerken.
Je loopt wel tegen wat problemen op, maar je foto’s vallen evengoed op, zowaar kreeg ik een uitnodiging om bij een kleine club te komen.
Hier op de club zitten mensen die er meer verstand van digitale bewerking hebben als ik.
Tussendoor op de clubavonden steek ik regelmatig wat op, waar ik wat aan heb.
Dat sommigen een andere smaak hebben maakt mij niet uit, ik maak meer foto’s waar ik me goed bij voel, dan dat ik ze voor een andere maak.
Vindt een ander ze wel mooi,  dan is dat mooi meegenomen.
Verder doe ik ook aan vliegvissen, waarbij ook altijd een camera aanwezig is.
Eigenlijk is een camera een soort van navelstreng, zonder kom je er niet. 😉

Jenny Broos

blogIk ben getrouwd met Piet Broos. Fotograferen doe ik al heel lang, ben ooit begonnen met een Zeiss Ikon en via een Kodak en Olympus ben ik bij een Nikon F70 terechtgekomen, waarmee ik een aantal jaren fijn gefotografeerd heb. Samen met Piet heb ik in die tijd verschillende fotocursussen gevolgd bij de Blauwe Schuit in Hoorn en afgesloten met een 2 jarige Doka cursus, Ik moet zeggen dat we bij de Bl. Schuit erg veel geleerd hebben, wat ik heb kunnen toepassen op onze andere hobby, het rennen en coursing lopen met onze whippets, waarbij vooral het fotograferen van de start en de honden tijdens de course mijn favoriete bezigheid was. Piet was inmiddels overgestapt op de videocamera en legde alles op die manier vast.

Toen ik na een wedstrijd een digitale foto van een van onze honden via de computer binnen kreeg was ik meteen zo enthousiast dat na enige tijd we in het bezit kwamen van de eerste digitale camera, een Fuji, een compactcamera met erg veel mogelijkheden, waar we lang plezier van hebben gehad.
Na enige tijd was de overstap naar een spiegelreflex een hele logische en het werd natuurlijk een Nikon D90, die toen net uit was.
Inmiddels ben ik overgestapt op de Nikon D7000, met daarbij een 3 tal lenzen, tw. groothoek, telelens en een Macro 105 mm. VR.
Ik mag graag landschappen, dieren, vlinders, libelles en al dat andere kleine insectenspul fotograferen.
Ben er van overtuigd dat ik met heel veel plezier mijn lidmaatschap zal beleven in deze club.

Joke Beers-Blom

Joke1

Ik woon in Andijk en ben getrouwd met Hans. Fotograferen is al meer dan 40 jaar een grote hobby van me, ooit heb ik een zwart-wit doka gehad. Door de opkomst van de digitale fotografie is het allemaal in een stroomversnelling geraakt en is het zijdelings ook mijn beroep geworden, ik schrijf op freelance basis boekjes over digitale fotografie voor enkele uitgeverijen. Ook heb onder eigen beheer een reis- en fotografieboek over Australië en een aantal fotografieboekjes uitgegeven.

Mijn favoriete onderwerpen zijn landschappen en natuur, liefst op zoveel mogelijk plekken op deze aarde! Australië, Noorwegen, Zweden, IJsland en Frankrijk zijn wel mijn favoriete landen maar natuurlijk is er hier in ons eigen kikkerlandje ook voldoende moois om te fotograferen, van het IJsselmeer kan ik elke keer weer enorm genieten.
Naast landschap en natuur probeer ik me ook op andere onderwerpen te richten, alles heeft eigenlijk mijn belangstelling wel, behalve modelfotografie waar ik niks mee heb. Bewerken vind ik ook geweldig leuk om te doen, leuk om van alles uit te proberen! Ik fotografeerde met Canon spiegelreflexen met diverse lenzen, het gewicht werd echter teveel en in 2015 ben ik overgestapt op de Fuji X-T1 systeemcamera met diverse lenzen, inmiddels is die vervangen door de X-T2 en X-T20. Hier heb ik nooit spijt van gehad want de kwaliteit die deze camera’s en lenzen leveren doet niet onder voor de Canon professionele camera en lenzen die ik had, sterker nog de lenzen zijn beter. Tijdens m’n vele wandelingen heb ik natuurlijk vaak een camera mee. Andere hobby’s zijn vooral reizen en via WordPress websites bouwen. Mijn website vind je hier.

Lidy Meiland

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ik woon in Bovenkarspel, ben getrouwd en heb een zoon en een dochter die beiden het huis uit zijn.
Fotograferen heeft altijd mijn interesse gehad, je leert anders te kijken en meer van je omgeving te genieten.
Landschappen fotografeer ik graag maar het is ook leuk om mensen te observeren en als het lukt om ze vast te leggen. Daarna komt het bewerken wat ik ook erg leuk vind om te doen. Er gaat veel tijd inzitten maar het is een heerlijk tijdverdrijf.
Ik fotografeer met de Canon \fuji X-T10.

Peter Waterman

PeterSamen met Fieke woon ik in Hoogkarspel, we hebben drie zonen die allen hun weg hebben gevonden. Ik fotografeer al sinds mijn 10de. de laatste 5 jaar met een Canon SX20 IS. Ik fotografeer van alles en heb zelfs een heuse bruiloftsreportage gemaakt, was wel spannend.

Mijn andere hobby is websites bouwen en onderhouden voor verenigingen en instellingen. Ik heb een selectie foto’s op mijn website staan www.peterwaterman.nl

Yvonne van der Jagt