Ontstaan van onze club

Op 26 september 2003 kwam de fotoclub voor het eerst bij elkaar, een initiatief van Joke die haar hobby en werk heel graag wilde delen met andere enthousiastelingen.

Op dat moment stond de digitale fotografie nog in de kinderschoenen en wilden de leden van de club er graag meer over weten, met name over het bewerken op de computer e.d. Omdat Joke in het schrijven van boekjes over digitale fotografie gerold was, had zij hierdoor veel kennis opgedaan en vond het leuk om deze te delen.

De club heeft sindsdien diverse leden gehad die zijn gekomen en om diverse redenen weer zijn gegaan. Hans, Lidy en Joke zijn de leden van het eerste uur. In de loop van de jaren hebben we diverse leden gehad, de laatste paar jaar is het ledenaantal stabiel.

Nieuwe leden treden meestal toe via een van de bestaande leden, momenteel zitten we aan ons maximale aantal leden, we willen zeker niet te groot gaan groeien en voorlopig handhaven we ons huidige aantal. Ook staat onze clubruimte geen groter aantal toe.

Hans verzorgt de clubruimte en indien nodig de beamer of het scherm dat we gebruiken en Joke heeft deze website gemaakt en houdt deze ook bij.

Aanvragen lidmaatschap

Naar aanleiding van onze exposities en de krantenartikelen hierover hebben we diverse verzoeken gehad van mensen die lid willen worden van onze club. We hebben dit in de groep besproken en hebben besloten nieuwe leden aan te nemen op de wijze dat we dit altijd gedaan hebben, namelijk alleen als er een plek vrijkomt. Voor ons is van belang dat eventuele nieuwe leden echt in onze kleine, hechte groep passen, tevens hebben wij een beperkte ruimte waar we bijeenkomen en waardoor we ook niet veel groter kunnen worden. Informeren mag natuurlijk altijd, momenteel hebben wij geen ruimte voor nieuwe leden.

Mensen die zelf een fotoclub als de onze willen beginnen mogen uiteraard altijd informeren naar onze ervaringen, we helpen graag bij de oprichting van een club als de onze.