Aanleveren foto’s – nieuwe procedure

Iedereen heeft de mail met de link naar de Dropbox map gehad maar echter nog niet geactiveerd, het verzoek aan Lidy, Bob en Dick is om dit alsnog te doen zodat daar alle foto’s geüpload kunnen worden. Mocht je de uitnodiging kwijt zijn, meld het dan even, dan krijg je een nieuwe. Als je zelf al een Dropbox account hebt wordt het helemaal ideaal want deze map ga je dan ook in je eigen Dropbox zien alwaar je dan eenvoudig je foto’s kunt uploaden. De foto’s a.u.b. niet meer verkleinen maar op vol formaat met alle exif gegevens erin aanleveren, dat is een stuk handiger bij de nieuwe wijze van beoordelen in Lightroom. Ik kan de foto’s dan rechtstreeks importeren in Lightroom wat echt heel veel werk scheelt ten opzichte van foto’s die via e-mail aangeleverd worden zoals we tot op heden deden.

Een watermerk met je naam er op mag maar misschien is het wel mooier om een watermerk van de club te gaan gebruiken om er eenheid in te krijgen. Je eigen naam komt sowieso in de diashow die op het weblog geplaatst wordt bij de betreffende foto te staan. De foto’s worden namelijk ook via een Lightroom plug-in op de website gezet en het is daarmee heel eenvoudig om er een watermerk in te zetten, dat moeten geen tig watermerken van iedereen zijn maar één watermerk is heel eenvoudig. Laat maar weten wat jullie het liefste willen, voor de beoordeling is het eigenlijk wel mooier, aanleveren zonder watermerk.

Voor wat betreft de bestandsnamen van de foto’s, die blijft gelijk maar met volgorde geef je zelf aan welke je het liefst beoordeeld wilt hebben. We zullen niet voldoende tijd hebben om echt alle ingeleverde foto’s te beoordelen dus per onderwerp komt jouw foto 001 zeker aan de beurt, 002 wellicht ook maar dat is afhankelijk van de tijd die we hebben. Uiteraard bekijken we alle foto’s wel. Graag ook even aandacht voor de correcte bestandsnaam, het is namelijk de bedoeling dat die naam onder de foto in de diashow komt te staan. Dus in mijn geval Joke 001 dat staat netter dan joke001. Is even kwestie van wennen maar zo houden we een nette overzichtelijk site en dat is ook wat waard. Dat werkt ook een stuk gemakkelijker waardoor het ook veel minder tijd in gaat nemen, kortom het is het waard voor mij dat ik er de laatste tijd vrij veel tijd in heb gestoken, heb ik vanaf nu profijt van!

Verder zal ik de beoordelingscriteria uitprinten en lamineren, dan kunnen we die op de clubavonden gebruiken.

Foto’s van ons uitstapje laatst zijn nog steeds welkom!

Joke

3 gedachten over “Aanleveren foto’s – nieuwe procedure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.