Aangepaste agenda clubavond 17 december 2015

In verband met een paar ideetjes is de agenda aangepast en omdat we ook in de kerstperiode zitten willen we er een leuke avond van maken met wat lekkere hapjes en een drankje. Normaal gesproken zijn we om een uur of half elf allang klaar, reken er deze keer op dat het mogelijk een uurtje later wordt, moet toch een keer kunnen! Mogelijk dat we deze keer iets sneller door de foto’s gaan, als je er per onderwerp minder hebt dan drie dan is dat nu zeker geen probleem maar probeer er per onderwerp toch minimaal twee aan te leveren.

Agenda

  1. Koffie met wat lekkers en bespreken hoe we het beoordelen van de foto’s aan gaan pakken, in principe liefst ingaand op de clubavond in januari, noem het maar een goed voornemen! Zie deze blogpost.
  2. Foto-opdracht: Avond/nacht max. 3 foto’s
  3. Doorlopende foto-opdracht kleuropdracht: Groen max. 3 foto’s
  4. Uitdaging: Maak een foto of bewerking die zo als kerstkaart gebruikt kan worden max. 3 foto’s voor diegenen die inspiratie hebben! Moet niet, mag wel!
  5. Foto’s maken van hetzelfde onderwerp zie deze blogpost en het filmpje onderaan deze blogpost.
  6. Rondvraag

De rest van de agenda komt nu te vervallen en wordt verplaatst naar januari, v.w.b. het voorbereiden van een bewerkonderwerp, dat zou Peter doen dat wordt dus uitgesteld naar januari, ik zal het programma ook meteen aanpassen.

Voor wat betreft het fotograferen wat we gaan doen, nogmaals zie het filmpje, neem je eigen camera mee, daar fotograferen we in ieder geval één ronde mee. We doen ook een ronde met de Canon Eos 100D van Elly met daarop een 40 mm vast lensje. Alle foto’s neem ik gelijk ook van jullie geheugenkaartjes af over op de laptop of een usb-stick en ik maak er een collage van en tevens een diavoorstelling. Als je het filmpje gezien hebt dat weet je dat er om de beurt een foto van hetzelfde object genomen wordt, ik stel voor dat we briefjes maken met daarop de getallen 1. t.m. 8 om zo de volgorde van fotograferen te bepalen, de eerste keer begint nummer 1 en de tweede keer begint nummer 8 zodat je niet twee keer de beginner zou zijn. Als voorwerp denk ik aan een paar oude kerstballen (heb er zat denk ik) die het uiteindelijk vermoedelijk niet zullen overleven 🙂 alhoewel ik dat ei in het filmpje ook gaaf vindt maar dat geeft zo’n bende, als jullie het opruimen dan wil ik daar over denken 😉 Als verlichting gebruiken we een studiolamp of mijn daglichtlamp, ik denk dat het de eerste zal worden, is de ene lamp die ik nog uit mijn oude set over heb.

We gaan er een leuke avond van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.