25 jaar Photoshop

Vandaag is de 25e verjaardag van Photoshop, zie ook mijn blogje hierover. Photoshop heeft ook een prachtig reclamefilmpje, Dream On genaamd, gemaakt. Daarin zie wat voor fantastische dingen er met dit enorm veelzijdige programma gedaan worden, wat wij ermee doen stelt daarmee vergeleken echt helemaal niks voor.

Ook met de club zijn we altijd wel met Photoshop en Photoshop Elements bezig geweest, de laatste seizoenen wat minder maar toch zal het blijven terug komen. Vele bewerkingen zijn ook bijzonder handig bij het bewerken van foto’s en een aantal van ons zijn ook heel graag creatief met Photoshop of Photoshop Elements bezig. Niet iedereen vindt dat laatste leuk wat vaak ook komt door het ontbreken van de kennis en daarom blijven de eventuele opdrachten ook optioneel, ze moeten niet, mogen wel, graag zelfs 🙂 Daarom zal het zeker weer wat meer voorkomen in het programma voor volgend seizoen, denk hierbij aan het werken met laagmaskers wat ook bijzonder handig voor bepaalde correcties kan zijn en zo is er nog veel meer te noemen. Het zullen zoveel mogelijk bewerkingen zijn die zowel in Photoshop als in Photoshop Elements uit te voeren zijn.

In de 12 jaar dat deze club bestaat hebben we vrijwel altijd veel aandacht aan Photoshop besteedt, het is en blijft een fantastisch stuk gereedschap voor onze foto’s. Of je nou met Lightroom of Photoshop Elements werkt, dat maakt niet uit, ze zijn beiden afgeleid van Photoshop en werken dus ook perfect samen.

Het is de bedoeling om het komende seizoen onderdelen van deze programma’s te gaan bespreken, wil je meer over een bepaalde bewerking zoals bijvoorbeeld de genoemde laagmaskers weten, geef het dan door, dan maak ik er een lijstje van en komen deze onderwerpen op het programma te staan. De volgende keer komen we op het programma voor het volgende seizoen terug, ik heb al data en een serie onderwerpen waarmee we een echt leuk programma kunnen samenstellen met zowel foto’s als bewerkingen alleen zijn die laatsten optioneel, de een vindt het leuk, de ander niet.

Hieronder het prachtige reclame filmpje.

4 gedachten over “25 jaar Photoshop

 • 19/02/2015 om 12:40
  Permalink

  Ik ben hier wel blij mee, hoewel ik Photoshop Elements heb, gebruik ik het weinig. Ik heb nu ook een babyshoot gedaan en zit met een arm van moeders die ik dus weg wil hebben. Maar hoe pak ik dat aan?? daar schiet mijn kennis te kort en de foto zou er echt veel op voouitgaan. Het werken met laagmaskers is voor mij een groot raadsel, terwijl ik steeds lees, dat het zo handig is.
  Ik wil dus graag er meer over leren…want ook al is fotoshoppen niet echt mijn ding, het komt ook door de angst van het onbekende en het niet weten hoe er mee om te gaan. Van mij zou er iedere keer wel een opdracht bij mogen, om zo vaardigheid te krijgen en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

  Beantwoorden
  • 19/02/2015 om 12:45
   Permalink

   Het is inderdaad een kwestie van al doende leert men. Ik weet ook lang niet alles en dat zal me nooit lukken ook want daarvoor is er teveel mogelijk maar als je de essentiële weet kom je een heel eind heen. Ik heb ook veel op internet zitten spitten naar beschrijvingen e.d., daarna nagemaakt en zoveel van geleerd wat ook in de “gewone” fotobewerking super van pas kan komen.

   Beantwoorden
 • 19/02/2015 om 13:42
  Permalink

  Hoi Joke,
  ik ben het met je eens, moet die keutel maar eens wegspoelen en gewoon mee gaan doen.
  Ik geloof toch dat het een verrijking is voor de bewerking van je foto’s, al denk ik daar op dit moment anders over, maar dat komt ook omdat ik er niet genoeg over weet en misschien word ik wel laaiend
  enthousiast als we ermee aan de slag gaan, dus……vooruit met de geit, laten we elke keer proberen
  een kleine opdracht uit te voeren, uiteindelijk heb ik PS op de computer staan (Cloud) en is het toch zonde om er niets mee te doen. Ik neem aan dat we eerst een uitleg op de club krijgen en dan thuis de rest doen.

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 21:48
  Permalink

  Hoi Joke,

  Zoals je weet is fotoshoppen wel mijn ding onwijs leuk en je raakt nooit uitgeleerd. Dus ik wil wel opdrachten hoor!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.